Praėjusį sezoną Italijos aukščiausioje lygoje rungtyniajančiame Kapo D'Orlando „Betaland“ klube praleidęs krašto puolėjas vietinėse pirmenybėse sužaidė keturiolika rungtynių, per kurias vidutiniškai rinko po 10,4 taško ir 5,6 atkovoto kamuolio, tritaškius mesdamas 37 procentų taiklumu.

Savo pavardę antrame naujokų biržos rate išgirsti galintis Kulboka savo galimybėmis įtikinti 47-ąjį šaukimą turinčius „Lakers“ bandys kartu su dar trimis snaiperio reputaciją turinčiais žaidėjais.

Penktadienio peržiūroje su lietuviu dalyvaus 39 procentų taiklumu ketvirtajame savo NCAA sezone tritaškius metęs Šiaurės Karolinos valstijos universiteto gynėjas Allerikas Freemanas, Djuko universitete ketverius metus praleidęs Graysonas Allenas ir du sezonus Merilendo universitetui atstovavęs Kevinas Huerteris.

Pastarasis krepšininkas gerokai sustiprino savo pozicijas NBA „Draft Combine“ stovyklos metu, o pastarajame sezone iš toli atakavo net 42 procentų taiklumu.

Kartu su šiais žaidėjais „Lakers“ peržiūroje dalyvaus ir ketverius metus Šiaurės Vakarų („Northwestern“) universitete rungtyniavęs įžaidėjas Bryantas McIntoshas bei jaunesnysis Milvokio „Bucks“ legioneriaus Thono Makerio brolis Maturas, į biržą keliaujantis tiesiai iš vidurinės mokyklos.

Priešingos naujienos pasiekė antrąją praėjusio sezono pusę Prienų-Birštono „Vytauto“ klube rungtyniavusio LiAngelo Ballo gerbėjų stovyklą.

Prieš kelias dienas skandalingojo LaVaro sūnus paskelbė, jog juo domisi trys NBA klubai, pakvietę jį į privačias peržiūras – Los Andželo „Lakers“ bei „Clippers“ ir lygos čempionai „Golden State Warriors“.

Visgi šiąnakt Ouklando klubas paneigė tokią informaciją, išplatindamas pranešimą, jog ekipa nesidomi Ballu ir tikrai nesuderino su jo atstovais jokio privataus ar viešo susitikimo.

Šiame LKL sezone LiAngelo vidutiniškai rinko po 12,6 taško ir atkovojo po 2,9 kamuolio per rungtynes.