Net septyniolika sezonų Greggo Popovičiaus vadovaujamų San Antonijaus „Spurs“ trenerių štabe praleidęs vokiečių kilmės specialistas 2014-15 metų pirmenybėse iškovojo 60 pergalių ir atvedė „Hawks“ į Rytų konferencijos finalą.

Savo mokytojo žaidimo filosofija besiremiančio Budenholzerio vizitine kortele Atlantoje tapo nesavanaudiškas žaidimas puolime bei itin agresyvi gynyba. Per penkerius jo klube praleistus metus „Hawks“ keturis kartus galėjo pasigirti vienu iš penkių geriausių gynybos reitingų visoje NBA lygoje.

Strategas Milvokyje pakeis laikinai ekipai vadovavusį Joe Prunty, vyriausiojo trenerio postą užėmusį po Jasono Kiddo atleidimo.

Pozicija „Bucks“ klube ir galimybė dirbti su graikų talentu Gianniu Antetokounmpo šį pavasarį buvo laikoma viena iš geidžiamiausių laisvų NBA darbo vietų. Naujasis vyriausiasis treneris su Viskonsino valstijos organizacija pasirašė ketverių metų trukmės sutartį.

ESPN tinklalapyje pranešama, jog Milvokio klubo valdyba galutinį sprendimą priėmė rinkdamasi iš dviejų kandidatų – buvusio „Hawks“ trenerio bei dabartinio Popovičiaus asistento „Spurs“ ekipoje Ettore Messinos.

Su Dwane'u Casey atsisveikinę Toronto „Raptors“ taip pat buvo siejami su vienu iš pagrindinių favoritų užimti atsilaisvinusią Kanados klubo stratego kėdę laikytu Budenholzeriu.

Jono Valančiūno atstovaujamos ekipos aktualijas apžvelgiantis žurnalistas Joshas Lewenbergas po šio stratego sprendimo prognozuoja, jog naujuoju komandos treneriu taps vienas iš klube jau dirbančių specialistų: Casey trenerių štabe dirbę Nickas Nurse'as ir Rexas Kalamianas arba dukterinei komandai vadovavęs Jerry Stackhouse'as.