Ketvirtose serijos rungtynės Klivlande „Raptors“ sudėjo ginklus – 93:128 (26:30, 21:33, 25:37, 21:28).

Tris antausius iš eilės gavęs „Raptors“ treneris Dwane'as Casey susitikimo pradžioje pabandė eksperimentuoti. Vienas komandos lyderių J. Valančiūnas pirmą sykį šį sezoną mačą pradėjo stebėdamas nuo atsarginių suolo ir į aikštę žengė tik baigiantis pirmajam kėliniui, pakeitęs Serge'ą Ibaką.

Sprendimas nepasiteisino – J. Valančiūnui sėdint, po lenta dominavo „Cavaliers“ priekinė linija, pasitikėjimą savo jėgomis pajuto Kevinas Love'as, o „Raptors“ deficitas jau pirmajame kėlinyje siekė 9 taškus (17:26).
Nežinau, kodėl viskas taip susiklostė. Bjaurus jausmas. Vėl pralaimėti 0-4... Nežinau, ką daugiau ir pasakyti. Galbūt visa tai buvo mūsų galvose, galbūt tai buvo psichologinis pralaimėjimas. O galbūt jie tiesiog labiau norėjo laimėti, o mes nebuvome pasirengę. Nors turėjome būti.
Jonas Valančiūnas

Antrojo ketvirčio metu J. Valančiūnas žaidė itin galingai. Jis pataikė 4 dvitaškius paeiliui, blokavo Tristano Thompsono bandymą dėti į krepšį, sustabdė dar kelias varžovų atakas ir prieš atsisėsdamas pailsėti padėjo stabilizuoti situaciją – rezultatas buvo apylygis.

Visgi netrukus Joną pakeitęs S. Ibaka atsitrenkė į L. Jamesą, užsidirbo pražangą puolime, ir jį vėl ant suolo nusprendęs sodinti D. Casey priėmė rungtynes praktiškai sužlugdžiusį sprendimą.

Į aikštę žengė ne J. Valančiūnas, o vos 2 min. šioje serijoje žaidęs brazilas Lucas Nogueira.

Svečių žaidime įsivyravo chaosas, o tuo pasinaudojusi „Cavaliers“ komanda spurtavo 0:10 – Toronto komandos likimas buvo nulemtas dar iki ilgosios pertraukos (47:63).

„Kraujo“ skonį pajutusi Klivlando komanda lyg plėšrūnas grobio iš nasrų nebepaleido – antroje mačo pusėje šeimininkų pranašumas tik dar labiau padidėjo.

Varžovams smaginantis, ūpą praradęs J. Valančiūnas su kitais „Raptors“ lyderiais mačo pabaigą stebėjo nuo atsarginių suolo.

Iš viso šiose rungtynės J. Valančiūnas žaidė tik 16 min., bet buvo rezultatyviausias komandoje. Jis pelnė 18 taškų (7/14 dvit.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir blokavo 3 varžovų metimus.

„Bjaurus jausmas. Nežinau, kodėl viskas taip susiklostė. Bjaurus jausmas. Vėl pralaimėti 0-4... Nežinau, ką daugiau ir pasakyti. Galbūt visa tai buvo mūsų galvose, galbūt tai buvo psichologinis pralaimėjimas. O galbūt jie tiesiog labiau norėjo laimėti, o mes nebuvome pasirengę. Nors turėjome būti“, – po mačo nusivylimo neslėpė J. Valančiūnas.

Puolime visiškai dingęs buvo pagrindinis „Raptors“ įžaidėjas Kyle'as Lowry, per 30 min., sukrapštęs tik 5 taškus (2/7 metimų).

Apskritai „Raptors“ starto penketas pagal pelnytus taškus „Cavs“ starto penketui nusileido 45:95. Šeimininkai už svečius geresni buvo tiek pagal visus asmeninius, tiek pagal komandinius statistikos rodiklius.

Dar vieną nuostabų mačą sužaidė L. Jamesas, buvęs visiškai greta trigubo dublio. Per 38 min. Klivlando superžvaigždė pelnė 29 taškus (12/19 metimų), atkovojo 8 kamuolius ir surinko 11 rezultatyvių perdavimų.

Lygiai tokiu pačiu rezultatu 0-4 „Raptors“ komanda LeBronui Jamesui ir jo kariaunai pralaimėjo ir pernykščiame Rytų konferencijos pusfinalyje, o užpernai „Cavaliers“ pranašumą kanadiečiai pripažino konferencijos finale 2-4.

„Mes turėjome tris galimybes atkrintamosiose įveikti LeBroną, tačiau jomis nepasinaudojome. Tai yra bjauri situacija. Nežinau, ar mes dar kada nors turėsime tokį šansą būdami visi kartu“, – apmaudžiai kalbėjo ir DeMaras De Rozanas, šį kartą aikštelę palikęs tik su 13 pelnytų taškų.

Skaičiuojant trejų metų rezultatus, „Raptors“ savo oponentams iš Klivlando pralaimėjo 10 paskutinių tarpusavio rungtynių atkrintamosiose varžybose.

„Cavaliers“: LeBronas Jamesas 29 (8 atk. kam., 11 rez. perd.), Kevinas Love'as 23, Kyle'as Korveirs 16, J.R. Smithas 15 (3/3 trit., 3/3 dvit.), George'as Hillas 12 taškų.

„Raptors“: Jonas Valančiūnas 18 (5 atk. kam.), DeMaras DeRozanas 13, C. J. Milesas 13, Serge'as Ibaka 12, Pascalis Siakamas 9 taškai.

„Cavaliers“ konferencijos finale žais su Bostono „Celtics“ – Filadelfijos „76ers“ komandų poros laimėtojais. Toje serijoje 3-1 pirmauja Bostono ekipa.