Esant lygiam rezultatui (95:95) svečiai turėjo progą rengti ataką, kurios smaigalyje atsidūrė po „Cavs“ krepšiu įsiveržęs Domanto Sabonio komandos draugas Victoras Oladipo.

Visgi pasiųsti kamuolio į krepšį „Pacers“ lyderiui nepavyko – iki finalo sirenos likus 5 sek. jo metimą bloku nutraukė LeBronas Jamesas. Arbitrai jokio taisyklių pažeidimo nefiksavo.

Nors tą akimirką šis epizodas daugeliui praslydo pro akis, pasibaigus mačui jis imtas analizuoti išsamiau.

„Pacers“ sirgalių nuomone, L. Jamesas metimą blokavo ne pagal taisykles – dar prieš bloką kamuolys palietė lentą, todėl turėjo būti įskaityti du taškai.

Apie tai po mačo kalbėjo ir pats V. Oladipo.

„Kamuolys palietė lanką, o tik vėliau buvo nublokuotas. Turėjo būti įskaityti taškai. Apie tai kalbėti labai sunku, nes taškų vertė buvo milžiniška“, – situaciją komentavo pats V. Oladipo, o iš „Pacers“ stovyklos pasigirdo apgailestavimų dėl pavėluotos savo pačių reakcijos – iš karto po šios situacijos arbitrai nebuvo paprašyti pasižiūrėti sulėtintą epizodo pakartojimą.

Nors pats L. Jamesas spaudos konferencijoje pasišaipė iš V. Oladipo nusiskundimo, panašu, kad dėl metimo legalumo nėra įsitikinusi ir pati NBA lyga.

Tai iliustruoja ir faktas, kad efektingai atrodantis ir itin svarbus epizodas nepateko nei tarp nakties „Top-10“ epizodų, nebuvo išrinktas ir oficialiu „nakties bloku“ („Block Of The Night“ epizodai).

Siūlome pasižiūrėti šį epizodą ir įvertinti patiems.

Oladipo totally wrong-footed LeBron, LeBron still got there to meet him at the rim. You make the call - goaltend or block? #TwitterNBAShow https://t.co/omlMdcZWi0 pic.twitter.com/7zxdnG9okK

— Nate Duncan (@NateDuncanNBA) April 26, 2018


Domantas Sabonis šiose nesėkmingai komandai pasibaigusiose rungtynėse buvo rezultatyviausias – pelnė 22 taškus.

Dabar „Pacers“ Rytų konferencijos ketvirtfinalio serijoje nuo „Cavaliers“ atsilieka 2-3, tačiau šeštąjį mačą žais savoje aikštėje ir turės progą atstatyti pusiausvyrą.