Pirmose dvejose rungtynėse Bostone varžovų pranašumą pripažinę „Bucks“ šiąnakt pasižymėjo puikia gynyba, itin ryškiai sužibėjusia pirmoje susitikimo pusėje. Milvokio krepšininkai „Celtics“ ekipai beveik vienuolika minučių neleido pelnyti taškų iš žaidimo ir užtikrintai didino savo persvarą.

Kiek netikėtas šeimininkų gynybos atgimimas leido jiems jau po dviejų kėlinių džiaugtis daugiau nei įtikinamu pranašumu – 58:35.

Didelio dėmesio sulaukė žiniasklaidoje apsižodžiavusių Erico Bledsoe ir Terry Rozier dvikova. Bostono įžaidėjui savo varžovą pavadinus beisbolininko Drew Bledsoe vardu „Bucks“ aikštės generolas į klausimą apie dvikovą su Rozier atsakė, jog nieko nėra girdėjęs apie tokį krepšininką.

Nors pirmose dvejose rungtynėse Rozier ženkliai pranoko Bledsoe naudingumu, šioje dvikovoje „Celtics“ gynėjas jau pirmame kėlinyje prarado 4 kamuolius ir viso pelnė tik 9 taškus.

Apie save priminė ir dvigubą Pietų Sudano bei Australijos pilietybę turintis aukštaūgis Thonas Makeris. Pagrindiniam „Bucks“ vidurio puolėjui Johnui Hensonui praleidus rungtynes dėl nugaros skausmų, jaunasis Makeris dar iki ilgosios pertraukos varžovams išrašė net penkis gniuždančius blokus.

Ryškiai varžovus pranokę šeimininkai ketvirtame kėlinyje rungtyniavo faktiškai nesiremdami penkias pražangas surinkusio Giannio Antetokounmpo žaidimu. Vos 27 minutes aikštėje praleidęs graikų talentas spėjo pataikyti tris tritaškius. Tokį pasiekimą Antetokounmpo užfiksavo tik šeštą kartą karjeroje bei pirmą kartą atkrintamosiose varžybose.

Svečiai iš Bostono ryškiai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (45:37), tačiau negalėjo sustabdyti įsibėgėjusių Milvokio snaiperių. Beveik pusę tolimų metimų (16 iš 33) šiąnakt pataikę „Bucks“ sėkmingai kūrėsi progas ir atliko net 28 rezulatyvius perdavimus.

„Bucks“: Khrisas Middletonas 23 (8 atk. kam., 7 rez. perd.), Giannis Antetokounmpo 19 (5 atk. kam., 6 rez. perd.), Ericas Bledsoe (8/13 met.) ir Jabari Parkeris po 17, Thonas Makeris 14 taškų (5 blk.).

„Celtics“: Alas Horfordas 16, Gregas Monroe 15 (12 atk. kam., 5 kl.), Jaysonas Tatumas 14, Jayleas Brownas 11 taškų.

Ketvirtoji Milvokio ir Bostono klubų dvikova vyks sekmadienį, 20 val. Lietuvos laiku.