ESPN praneša, kad paraiškas dalyvauti NBA naujokų biržoje jau pateikė Šiaulių „Šiaulių“ vidurio puolėjas Laurynas Birutis, Kėdainių „Nevėžio“ žaidėjas Tadas Sedekerskis, Vilniaus „Lietuvos ryto“ aukštaūgis Martynas Echodas ir Kapo di Orlando „Sikeliarchivi“ puolėjas Arnoldas Kulboka.

20-metis šiaulietis L. Birutis šiuo metu LKL pirmauja net pagal tris iš keturių svarbiausių statistinių rodiklių – pelnomus taškus, atkovojamus kamuolius ir naudingumo balus, o susidomėjimą juo išreiškė kone pusė NBA komandų.

20-metis T. Sedekerskis, priklausantis Vitorijos „Baskonia“ komandai, LKL čempionate vidutiniškai renko po 9,3 taško ir 4,4 atšokusio kamuolio.

20-metis 206 cm ūgio M. Echodas LKL pirmenybėse taip pat pasižymi labai panašiais skaičiais – 9,5 taško ir 6,2 sugriebto kamuolio.

Tuo metu Italijos autsaiderės „Sikeliarchivi“ garbę ginančio 20-mečio A. Kulbokos vidurkiai – 8,2 taško ir 3,6 atkovoto kamuolio.

Nė vienam iš minėtų keturių lietuvių pašaukimas pirmame NBA naujokų biržos rate neprognozuojamas, o antrame gali nutikti visko.

2018-ųjų NBA naujokų birža vyks birželio 21 dieną.