Solidžiai prie antrosios pergalės prisidėjęs J. Valančiūnas džiaugiasi – geras jausmas tvirtai laikyti kamuolį rankose ir kontroliuoti situaciją. Atrodo, Toronto komanda ir jos gerbėjai taip pat ramūs, kai kamuolys yra patikimuose JV delnuose.

„Esame stiprūs kaip komanda, o ne individualūs žaidėjai. Ir šį rezultatą mes pasiekėme kaip komanda, puikiai gindamiesi, padėdami vieni kitiems. Tai yra komandinis sportas, kai vieni kitiems žaidėjai padeda yra smagu. Tai suteikia pasitikėjimo savimi, leidžia mėgautis žaidimu“, – po rungtynių spaudos konferencijoje kalbėjo JV, prisistatęs kaip dar vienas angliškai nekalbantis vyrukas.

Jonas Valančiūnas

Per 23 aikštėje praleistas minutes Jonas viso surinko 19 taškų (8/11 met., 1/2 trit., 2/3 baud.), sugriebė 14 atkovotų kamuolių, atliko rezultatyvų perdavimą, „išrašė“ 2 blokus bei padarė 3 klaidas.

Tai tik penktas atvejis Valančiūno karjeroje, kai atkrintamosiose varžybose jam pavyko užfiksuoti tokį rezultatyvumą, o bent 14 kamuolių uteniškis lemiamų kovų etape sugriebė aštuntą sykį. Pastarąjį kartą tokią ar geresnę kombinaciją JV surinko 2016-ų metų gegužę, pirmosiose konferencijos pusfinalio rungtynėse su Majamio „Heat“ ekipa.

Tiesioginis lietuvio oponentas Marcinas Gortatas žaidė tik 12 minučių, per kurias prametė visus keturis metimus ir nepelnė nė taško.

„We are the North“ tvirtovę apgynę „Raptors“ krepšininkai dabar vyks į Vašingtoną, kur balandžio 21 (3.00 val.) ir balandžio 23 (1.00 val.) sužais kitas dvi pirmojo atkrintamųjų varžybų rato rungtynes. Šiuo metu serijoje iki 4 pergalių Toronto klubas pirmauja 2:0.

Paklaustas, ką reikėtų keisti, J. Valančiūnas atkreipė dėmesį į „Wizards“ lyderį Johną Wallą, antroje dvikovoje pelniusį 29 taškus ir atlikusį 9 rezultatyvius perdavimus.

„Wallas yra superžaidėjas, jis itin atletiškas ir greitas, bet mes darbuojamės, kad jį sustabdytume. Jis vis tiek pelnys taškus. Eliminuoti jį galime tik vienu būdu – neleidžiant jam įsijausti į savo vaidmenį“, – teigė lietuvis.

Komentuodamas žaidimo kokybę vidurio puolėjas pasidžiaugė, kad pajusti tikrą gerą žaidimą leidžia kartu praleisti metai: „Tai ateina su laiku. Kartu su Kyle'u ir DeMaru žaidžiame jau daug metų. Tikrai lengva žaisti, kai žinai savo komandos draugo kitą žingsnį ar veiksmą“.

Ketvirtame kėlinyje JV sėdėjo ant atsarginių suolo. „Varžovai žaidė mažu penketu. Kai pažiūrėjau, jie žaidė su trim gynėjais. Mačiau, kad Jonui per sunku“, – aiškino nugalėtojų strategas ir nepraleido progos pagirti lietuvį.

„Jis tikrai artėja prie tos ribos, kai galės dengti lengvuosius varžovų puolėjus tose situacijose. Pastebėjau, kuo daugiau jis gauna prisiliesti prie kamuolio, tuo labiau tobulėja. Jis priima aikštėje gerus sprendimus“, – sakė D. Casey.

Jonas Valančiūnas

Moderniu „centru“, galinčiu pataikyti iš toli tampantis J. Valančiūnas džiugina savo žaidimu ir „Raptors“ žvaigždę D. DeRozaną: „Su tolimais metimais jis sunkiai dirba treniruotėse. Jo krepšinio žinios per pastaruosius metus labai išaugo. Kartu su juo mūsų puolimas yra labai kokybiškas. Nuostabu, kai komandos „didelis“ žmogus gali atlikti tokius veiksmus aikštėje“.

„Raptors“ antrąją dvikovą „pakrikštijo“ klubo rekordais – per pirmąją dvikovos dalį pelnė net 76 taškus (ankstesnis rekordas 63), atkrintamosiose varžybose per kėlinį surinko 44 taškus, per pirmą kėlinį pataikė 7 tritaškius ir iš viso per mačą surinko 130 taškų.

Dar viena puiki priežastis švęsti – „Raptors“ treneriui Dwane'ui Casey antradienį suėjo 61 metai.