Serijoje iki keturių pergalių namų aikštės pranašumą turėję „Trail Blazers“ nuo savo varžovų jau atsilieka rezultatu 0:2. Trečiosios ir ketvirtosios rungtynės vyks Naujajame Orleane, kur „Pelicans“ šiame sezone laimėjo 24 iš 41 žaistų rungtynių.

Permaningai besiklosčiusiose rungtynėse svečiai iš Džiazo sostinės atitrūkti sugebėjo trečiame kėlinyje. Vedami puikias rungtynes sužaidusio ir Portlando gynėjų duetą Damianą Lillardą bei C. J. McCollumą antrąkart pranokusio Jrue Holiday svečiai sugebėjo susikrauti dviženklį pranašumą.

2013-ais metais NBA Visų žvaigždžių rungtynėse žaidęs Holiday dar pirmame ketvirtyje pelnė 12, o viso surinko net 33 taškus ir šiąnakt rezultatyvumu nusileido tik Toronto „Raptors“ lyderiui DeMarui DeRozanui.

Vienu iš penkių pagrindinių kandidatų naudingiausio sezono žaidėjo (MVP) titulo lenktynėse sezono pabaigoje laikytas Lillardas kol kas nusipelno didžiausio atkrintamųjų varžybų nusivylimo statuso.

Šiąnakt tik 7 iš 18 metimų bei 1 iš 7 tritaškių tepataikęs Portlando įžaidėjas per pirmąsias dvejas serijos rungtynes demonstruoja katastrofišką taiklumą. Naujojo Orleano gynybos neutralizuotas krepšininkas šioje serijoje renka po 17,5 taško, tačiau iš žaidimo atakuoja tik 32 procentų taiklumu (13 iš 41).

Kaip ir pirmajame susitikime, šeimininkai ketvirto kėlinio antroje pusėje sugebėjo grąžinti intrigą į rungtynes, tačiau pritrūko jėgų siekdami išplėšti pergalę. Likus mažiau nei minutei iki rungtynių pabaigos „Trail Blazers“ atsiliko tik 5 taškais, o svečių gynėjas E'Twaunas Moore'as prametė abu baudų metimus.

Visgi „Pelicans“ atkovojo kamuolį po varžovų krepšiu, o tam pačiam Moore'ui sugebėjus nepataikyti iš po krepšio susikūrė ir trečiąjį šansą vienos atakos metu. Trečias kartas nemelavo, ir likus 38 sekundėm tritaškį iš kairiojo atakos kampo smeigęs Rajonas Rondo įtvirtino prieš serijos pradžią autsaideriais laikytos komandos pergale.

Atsidūrę komplikuotoje padėtyje „Trail Blazers“ galimai turės spręsti ir dar didesnes problemas. Nors šiąnakt į Portlando ekipos rotaciją grįžo pastarąsias dešimt rungtynių praleidęs krašto puolėjas Maurice'as Harklessas, dėl traumų susitikimo nebaigė net du šeimininkų žaidėjai.

Vidurio puolėjas Jusufas Nurkičius susitikimo pabaigą nuo atsarginių žaidėjų suolo stebėjo dėl kairės kojos, o Evanas Turneris – dėl dešinės kojos piršto skausmų.

„Trail Blazers“: C. J. McCollumas 22 (9/21 met., 6 rez. perd.), Damianas Lillardas 17 (7/18 met., 1/7 trit., 7 kl.), Al-Farouqas Aminu 14 (4/6 trit.), Jusufas Nurkičius 13 (5/12 met.), Zachas Collinsas 12, Maurice'as Harklessas 11 taškų.

„Pelicans“: Jrue Holiday 33 (14/24 met., 9 rez. perd.), Anthony Davisas 22 (13 atk. kam.), Nikola Mirotičius 17 (8 atk. kam.), Rajonas Rondo 16 taškų (2/3 trit., 10 atk. kam., 9 rez. perd.).

Trečioji komandų dvikova vyks ankstyvą šeštadienio rytą Lietuvos laiku.