Didžiausią žingsnį link pergalės šeimininkai žengė dar pirmoje rungtynių pusėje. Net 44 taškus pirmame ketvirtyje pelnę „Raptors“ pasiekė geriausią tokį rezultatą klubo pasirodymų atkrintamosiose varžybose istorijoje, o prie jo neilgai trukus pridėjo ir rezultatyviausios pirmosios rungtynių pusės rekordą – 76 taškai per du kėlinius.

Uraganine sparta ir nesustabdoma tritaškių liūtimi dvikovą pradėję Toronto krepšininkai sulaukė ir itin solidaus indėlio iš Jono Valančiūno. Pirmuosius taškus pelnęs uteniškis pradėjo keturių taiklių komandos metimų seriją, privertusią varžovų strategą Scottą Brooksą prašyti pirmosios pertraukėlės.

Žaidimo sustabdymas neatnešė „Wizards“ jokių pozityvių pokyčių, o tolimus šeimininkų metimus sustiprino užtikrintas Valančiūno žaidimas po krepšiais. Absoliutų Jono dominavimą dvikovoje su puikiai pažįstamu lenku Marcinu Gortatu ryškiausiai įkūnijo epizodas, kai du kartus iš eilės varžovą nepataikyti iš po krepšio privertęs lietuvis kitame aikštės gale smeigė šaltakraujišką tritaškį į „Wizards“ krepšį.

Pirmame kėlinyje 10 minučių sužaidęs JV per šį laiką ne tik pataikė pirmąjį atkrintamųjų varžybų tritaškį savo karjeroje, bet ir sugebėjo atkovoti 8 kamuolius – tiek pat, kiek visa Vašingtono komanda kartu sudėjus per visą pirmąjį ketvirtį.

Užtikrintai startavę „Raptors“ vien pirmoje rungtynių pusėje pataikė net 11 tritaškių, taip pasiekdami dar vieną klubo atkrintamųjų varžybų rekordą.

Pirmame kėlinyje net 21 taško skirtumu atsilikusius svečius gelbėti ėmėsi netikėtas herojus. Kartu su Donatu Motiejūnu sezoną Kinijoje užbaigęs įžaidėjas Ty Lawsonas šiąnakt debiutavo naujojoje komandoje ir viso surinko net 14 taškų ir 8 rezultatyvius perdavimus.

Ankstyvą Lawsono pasirodymą paskatino dvi greitos Johno Wallo pražangos, o po kelių akimirkų įžaidėjo pėdomis pasekė ir Bradley Bealas, abi nuobaudas gavęs už kontaktą su tritaškius metusiais „Raptors“ krepšininkais.

Bealo pasirodymas neužtruko ir trečiame kėlinyje, kai trečiąją pražangą pavojingiausias „Wizards“ snaiperis užsidirbo bandydamas sustabdyti Valančiūną. Ūgio pranašumą turėjęs vidurio puolėjas vieną iš varžovų lyderių ilgam iš aikštės išmetusią nuobaudą paskanino pelnydamas du taškus su pražanga.

Užtikrintą žaidimą antroje rungtynių pusėje pratęsęs JV ketvirtą kėlinį ramiai stebėjo nuo atsarginių žaidėjų suolo. Per 23 aikštėje praleistas minutes Jonas viso surinko 19 taškų (8/11 met., 1/2 trit., 2/3 baud.), 14 atkovotų kamuolių, vieną rezultatyvų perdavimą, 2 blokus bei 3 klaidas.

Tai tik penktas atvejis Valančiūno karjeroje, kai atkrintamosiose varžybose jam pavyko užfiksuoti tokį rezultatyvumą, o bent 14 kamuolių uteniškis lemiamų kovų etape sugriebė aštuntą sykį. Pastarąjį kartą tokią ar geresnę kombinaciją JV surinko 2016-ų metų gegužę, pirmosiose konferencijos pusfinalio rungtynėse su Majamio „Heat“ ekipa.

Tiesioginis lietuvio oponentas Gortatas šiąnakt sužaidė tik 12 minučių, per kurias prametė visus keturis metimus ir nepelnė nė taško.

Nors „Raptors“ užtikrintai pirmavo viso susitikimo metu, ketvirto kėlinio pirmoje pusėje svečiai sugebėjo skirtumą sumažinti iki penkių taškų. Vašingtono komandos spurtą vainikavo puikus Wallo blokas ir Lawsono tritaškis iš aikštės kampo.

Visgi šeimininkai nepasimetė ir į varžovų pastangas atsakė galingu spurtu 17:4, galutinai nulėmusiu solidžią Toronto pergalę. Kanados klubas atkrintamųjų varžybų serijoje persvarą 2:0 susikrovė pirmą kartą istorijoje.

Ketvirtas kėlinys tapo ir įspūdingo Wallo ir DeMaro DeRozano mūšio lauku. Antroje susitikimo pusėje atitinkamai 22 ir 17 taškų pelnę krepšininkai pateisino savo komandų lyderių statusą, o „Raptors“ narys tuo pačiu ir pritildė jo žaidimą atkrintamosiose kritikuojančius apžvalgininkus.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 37 (14/23 met., 3/6 trit., 6/8 baud.), Jonas Valančiūnas 19 (14 atk. kam.), C. J. Milesas 18 (4/6 trit.), Kyle'as Lowry 13 (1/8 trit., 7 atk. kam., 12 rez. perd.), Delonas Wrightas 11, Serge'as Ibaka 10 taškų.

„Wizards“: Johnas Wallas 29 (9/17 met., 9 rez. perd.), Mike'as Scottas 20 (4/5 trit.), Kelly Oubre ir Ty Lawsonas (4/5 trit.) po 14, Otto Porteris ir Ianas Mahinmi po 12 taškų.

Trečiosios serijos rungtynės vyks Vašingtone, naktį iš penktadienio į šeštadienį Lietuvos laiku.