Tokį sprendimą priėmė Richą Cho prieš kelias dienas „Hornets“ generalinio vadybininko poste pakeitęs Mitchas Kupchakas. Iš klubo namų valstijos (Šiaurės Karolinos) kilęs buvęs NBA krepšininkas šiuo biografijos faktu dalinasi su dabartiniu Širšių savininku Michaelu Jordanu.

Toje pačioje valstijoje augę ir tam pačiam Šiaurės Karolinos universitetui atstovavę Kupchakas ir Jordanas artimus santykius palaiko dar nuo „Bulls“ legendos žaidimo lygoje laikų.

Mitchas Kupchakas

Nuo 1986-ųjų metų „Lakers“ klube generalinio vadybininko Jerry Westo asistento, o nuo 2000-ųjų ir generalinio vadybininko pareigas ėjęs Kupchakas padėjo Los Andželo ekipai iškovoti visą eilę NBA čempionų žiedų. Dar tris titulus naujasis „Hornets“ vedlys iškovojo ir kaip žaidėjas – vieną su Vašingtono „Bullets“ (1978) ir du su „Lakers“ (1982 ir 1985).

Europietiškų šaknų turintis Kupchakas 2002-ais metais buvo įtrauktas į JAV lenkų sporto šlovės muziejų.

Jei generalinius vadybininkus pakeitusios Niujorko ir Orlando organizacijos davė iki šio žingsnio pasamdytiems Hornacekui ir Vogeliui galimybę per sezoną įtikinti naująją valdžią savo tinkamumu, „Hornets“ su Cliffordu atsisveikino vos kelios dienos po Kupchako atvykimo.

Per penkerius metus du kartus Šarlotės klubą į atkrintamąsias atvedęs Cliffordas viso su „Hornets“ ekipa iškovojo 196 pergales ir patyrė 214 pralaimėjimų.

56-erių metų specialistas gali patraukti naujo vyriausiojo trenerio vasarą ieškosiančių klubų žvilgsnius. Tvirta disciplina bei dėmesiu gynybai ir kamuolio kontrolei garsėjantis strategas NBA turi solidžią reputaciją, galinčią jam padėti neužsibūti be darbo.

Naujo stratego šiais metais ieškos ne tik „Knicks“, „Magic“ ir „Hornets“, bet ir po ankstesnių trenerių atleidimų tik laikinus vadovus turintys Finikso „Suns“, Milvokio „Bucks“ ir Memfio „Grizzlies“.