Pirmuosius penkis metimus iš žaidimo pataikęs ispanas į savo buvusios komandos krepšį jau pirmame kėlinyje sumetė 11, o per visas rungtynes – 19 taškų. Pastarąjį kartą tokį rezultatyvumą įžaidėjas buvo užfiksavęs dar 2016-ųjų metų vasarį, kai atstovaudamas Niujorko „Knicks“ Indianoje pelnė 20 taškų.

Daugiausiai rezultatyvių perdavimų „Raptors“ klubo istorijoje atlikęs krepšininkas šį klubą mainų metu paliko 2012-13 metų sezono viduryje. Toronto organizacija visą karjerą iki tol Kanadoje rungtyniavusį žaidėją išsiuntė į Detroito „Pistons“, šiuo veiksmu užsitraukdami didžiulį Calderono nepasitenkinimą.

Pats Jose tikėjosi likti Toronte iki pat savo profesionalaus krepšininko karjeros pabaigos, o tokį klubo žingsnį išgyveno itin skaudžiai. Sužinojęs apie mainus ispanas pabrėžė, jog „Raptors“ komandai atidavė viską, ir nesitikėjo tokio istorijos pokyčio.

Praėjusiame susitikime gautą šansą netiesiogiai atsikeršyti „gimtajai“ NBA komandai Calderonas išnaudojo su kaupu. 36-erių metų lygos senbuvis absoliučiai užgožė vieną iš „Raptors“ lyderių Kyle'ą Lowry, pataikiusį tik 2 metimus iš 11 bei pelniusį vos 5 taškus.

Sėkmingai žaidęs europietis sulaukė po susitikimo sulaukė ir „Cavaliers“ žvaigždės Jameso įvertinimo:

„Jis protingas krepšininkas. Žinau tai, nes daugybę metų varžiausi su Ispanijos rinktine. Jų krepšinio mokykla neišugdo žaidėjų, kurie neturėtų gero krepšinio intelekto.

Pakanka pažiūrėti į Gasolius, į Ricky Rubio, į Jose... Šį sąrašą galima tęsti ir tęsti. Būtent žaidimo suvokimas leido Jose taip ilgai išsilaikyti NBA lygoje, ir gavęs savo progą jis visada ją išnaudoja šimtu procentų. Jis yra tikras profesionalas.“
Ispanijos krepšinio rinktinė

Šiame sezone 55-eriose rungtynėse žaidęs Calderonas per jas vidutiniškai renka po 4,6 taško ir 2,1 rezultatyvaus perdavimo, o tritaškius meta puikiu 47 procentų taiklumu.

Nors „Cavaliers“ savo gretose šiame sezone turėjo visą eilę įžaidėjo pozicijoje rungtyniauti galinčių krepšininkų – Derricką Rose'ą, Isaiah Thomasą, George'ą Hillą ir Jordaną Clarksoną – geriausius rezultatus Klivlando komanda demonstruoja vietą starto penkete patikėjusi veteranui iš Ispanijos.

Lapkričio pabaigoje „Cavs“ laimėjus net 18 iš 19 rungtynių, Calderonas starto penkete pradėjo penkiolika iš šių susitikimų.

Ispanas viso nuo pirmų dvikovos minučių į aikštę žengė 32 kartus. Klivlando rezultatas šiuose mačuose – 23 pergalės ir 9 pralaimėjimai. Jei Ohajo valstijos klubas tokį tempą būtų palaikęs viso sezono metu, jie šiais metais būtų pasiekę net 59 pergales.