Lygiai tokiu pat pasiekimu ilgą laiką buvo laikoma ir istorinė Čikagos „Bulls“ legendos Michaelo Jordano serija. Geriausiu visų laikų planetos krepšininku tituluojamas MJ net 866-eriose rungtynėse paeiliui nepaliko aikštės nesurinkęs bent dešimties taškų.

Daugiau nei 10 metų trukusi serija jau šiąnakt taps antru geriausiu rezultatu NBA lygos istorijoje. Ją beveik garantuotai pamuš 33-ejų metų Klivlando „Cavaliers“ lyderis LeBronas Jamesas, Jordano rezultatą pakartojęs pastarosiose žaistose rungtynėse. Ironiška, jog būtent 866-as šios serijos rungtynes „Cavaliers“ žaidė su Jordanui šiandien priklausančiu Šarlotės „Hornets“ klubu.

Dėl geriausio visų laikų krepšininko vardo su „Bulls“ simboliu konkuruojantis Jamesas bent 10 taškų pelno kiekviename susitikime nuo 2007-ųjų metu sausio 5-os dienos.

Palyginimui, antras ilgiausią tokią seriją šiuo metu turintis aktyvus krepšininkas yra Jamesas Hardenas, tą padaręs 257-iuose susitikimuose iš eilės. Hjustono „Rockets“ lyderiui šiuo metu jau yra 28-eri metai, tad norėdamas pasivyti Jameso ir Jordano rezultatus barzdotasis gynėjas turėtų rungtyniauti bent iki 35-erių, ir tą daryti stabiliu aukščiausiu lygiu.

Šį rekordą LeBronas pasieks mače su Naujojo Orleano „Pelicans“ (43-32) krepšininkais, vedamais kitos jaunos lygos superžvaigždės Anthony Daviso. Dvejas rungtynes paeiliui pralaimėjęs klubas kovoja dėl aukštesnės pozicijos galingoje Vakarų konferencijoje ir pergalės varžovams lengvai tikrai neatiduos.

Pirmąjį tarpusavio susitikimą „Pelicans“ laimėjo net 123:101, tačiau nuo tos dvikovos abi komandos išgyveno ryškius pokyčius. Klivlando ekipa pakeitė daugiau nei pusę sudėties, o Naujojo Orleano klubas neteko vieno iš lyderių DeMarcuso Cousinso.

Savo ruožtu, „Cavaliers“ (45-30) tik per plauką lenkia Rytų konferencijoje jiems į nugaras šnopuojančius Filadelfijos „76ers“ (44-30) ir Indianos „Pacers“ (45-31) krepšininkus.

Tiesioginės transliacijos iš Klivlando pradžia – jau šiąnakt, 3 val. Lietuvos laiku.

NBA rungtynes Velykų savaitgalį transliuos ir Sport1 televizija. Jos eteryje sekmadienį, 22 val. 30 min. į tarpusavio kovą stos Teksaso valstijos klubai – San Antonijaus „Spurs“ ir Hjustono „Rockets“.