Pastarajame „76ers“ mače su Niujorko „Knicks“ klubu į komandos draugo Markelle Fultzo petį rėžęsis kamerūnietis be krepšinio turės praleisti 2-4 savaites. Tokį verdiktą aukštaūgis išgirdo po papildomai jam atliktų tyrimų.


Nors pirminė diagnozė neužfiksavo smegenų sutrenkimo simptomų, išsamesnė apžiūra Embiidui nustatė ne tik minėtąją diagnozę, bet ir vieno iš veido kaulų lūžį.

Šiame sezone po 22,9 taško ir 11 atkovotų kamuolių per rungtynes vidutiniškai renkantis vidurio puolėjas veikiausiai praleis visą likusio reguliariojo sezono dalį, o blogiausiu atveju – ir atkrintamųjų varžybų pradžią.

Lemiamos kovos šiame NBA sezone prasidės jau balandžio 14-ąją dieną.

Atsižvelgiant į būsimųjų oponentų pasiektų pergalių ir pralaimėjimų santykius, „76ers“ laukia visoje lygoje lengviausia reguliarojo sezono pabaiga. Paskutiniuosius aštuonis susitikimus Filadelfijos klubas sužais su „Hawks“ (dukart), „Hornets“, „Nets“, „Pistons“, „Cavaliers“, „Mavericks“ ir „Bucks“ ekipomis.

Pirmuosius du savo karjeros sezonus dėl pėdos lūžio praleidęs Embiidas pernai sužaidė tik 31-erias rugntynes, tačiau šiais metais į aikštę žengė 63-uose susitikimuose.

Filadelfijos ekipa lygos ekspertu prognozėse šiuo metu yra įvardinama kaip viena realiausių galimų Domanto Sabonio ir Indianos „Pacers“ varžovių pirmajame atkrintamųjų varžybų etape. Jei Embiido reabilitacija užsitęs iki 3-4 savaičių laikotarpio, jis gali praleisti ir šią sezono atkarpą.