Be traumuoto komandos lyderio Kawhi Leonardo beveik visą sezoną rungtyniaujantis Teksaso klubas puolime remiasi aukštaūgio LaMarcuso Aldridge'o žaidimu. Šią vasarą San Antonujį palikti norėjęs puolėjas savo norus ir artimiausius planus pakeitė po asmeninio pokalbio su klubo strategu Greggu Popovičiumi.

Daugiau laisvės varžovų aikštės pusėje gavęs Aldridge'as už šį žaidybinio stiliaus pokytį vyriausiajam treneriui atsidėkojo sužaisdamas rezultatyviausią sezoną nuo atvykimo į Teksasą 2015-ais metais. Šių metų pirmenybėse 33-ejų metų krepšininkas renka po 22,7 taško ir 8,4 atkovoto kamuolio per rungtynes.

Sėkmingas Aldridge'o žaidimas leidžia „Spurs“ šiuo metu turėti ilgiausią asmeninę pergalių seriją šiame sezone. Penkerias rungtynes iš eilės laimėję San Antonijaus krepšininkai paeiliui parklupdė Orlando „Magic“, Naujojo Orleano „Pelicans“, Minesotos „Timberwolves“ ir „Golden State Warriors“, o pastarajame susitikime 98:90 pranoko Vašingtono „Wizards“.

Netikėtas pralaimėjimas autsaideriams Atlantos „Hawks“ šią savaitę nutraukė įspūdingą Jutos klubo pergalių atkarpą. Devynis kartus iš eilės triumfavę Quinno Snyderio auklėtiniai po sensacingos nesėkmės reabilitavosi šiąnakt 119:112 įveikdami Dalaso „Mavericks“.

Abi komandos šiame sezone yra laikomos europietiškiausią žaidimo stilių visoje NBA lygoje propaguojančiais klubais.

Kibia gynyba, tikslingu kamuolio judėjimu ir pozicinėmis atakomis savo žaidimą grindžiančios ekipos savo gretose turi ir visą eilę senojo žemyno krepšinio žvaigždžių: Tony Parkerį, Davį Bertanį, Joffrey Lauvergne'ą ir Pau Gasolį („Spurs“) bei Joną Jerebko, Thabo Sefoloshą, Ricky Rubio ir Rudy Gobretą („Jazz“).

NBA aktualijas apžvelgiantis ESPN tinklalapis šias rungtynes jų išvakarėse pavadino „svarbiausia „Spurs“ ir „Jazz“ dvikova per pastarąjį dešimtmetį“. Pergalė San Antonijaus klubui leistų pakilti į ketvirtąją, o Jutos komandai – į šeštąją Vakarų konferencijos pozicijas.

Šiąnakt 2 val. 30 min. startuosiantis mačas taps jau ketvirtuoju komandų susidūrimu šiame sezone. Visas trejas iki šiol vykusias dvikovas bendru 22 taškų skirtumu laimėjo „Jazz“. Tiesioginę transliaciją kviečiame stebėti internetu, DELFI TV eteryje.

NBA rungtynes šį savaitgalį transliuos ir Sport1 televizija. Jų žiūrovai turės galimybę šeštadienio vidurnaktį išvysti Filadelfijos „76ers“ ir Minesotos „Timberwolves“, o sekmadienį, 22 val. 30 min. – Milvokio „Bucks“ ir San Antonijaus „Spurs“ dvikovas.