Vienuolika rungtynių iš eilės laimėję „Raptors“ susitikimą pradėjo įprastu starto penketu: Kyle'as Lowry, DeMaras DeRozanas, O. G. Anunoby, Serge'as Ibaka ir Jonas Valančiūnas. Svečių gretose – Russellas Westbrookas, Paulas George'as, Corey Breweris, Carmelo Anthony ir Stevenas Adamsas.

Abiejų ekipų vyriausieji treneriai nusprendė itin ankstyvą rungtynių pradžią išnaudoti pradėdami susitikimą itin aukšta žaidimo sparta. Toks žaidimo stilius palankesnius rezultatus atnešė „Thunder“, pataikiusiems pirmus 8 iš 9 metimų iš žaidimo ir išsiveržusiems į priekį 18:16.

Jonas Valančiūnas susitikimą pradėjo pataikydamas dvitaškį po Kyle'o Lowry perdavimo ir priversdamas Adamsą įsimušti kamuolį į savo krepšį. Vėliau JV atliko gražų dėjimą, bet dar prieš jį lietuviui užfiksuoti žingsniai.

Iki sėsdamas ant suolo ties trijų pirmo kėlinio minučių riba Jonas pelnė ir šeštąjį tašką, tačiau kitame aikštės gale „Raptors“ gynybą draskyte draskė Westbrooko ir Adamso žaidimas du-prieš-du.

Aukštaūgis iš Naujosios Zelandijos pirmame ketvirtyje pataikė visus septynis dvitaškius ir surinko 14 taškų, o „Thunder“ po pirmųjų dvylikos minučių pirmavo 40:34.

Nors Toronto klubui šįvakar teko versti be Fredo VanVleeto, atsarginiai komandos krepšininkai ir vėl sugebėjo primesti varžovams savas žaidimo taisykles. Normano Powello ir Pascalio Siakamo taškai leido šeimininkams pradėti antrąjį kėlinį spurtu 11:3 ir persverti rezultatą savo naudai.

Energingas jaunųjų atsarginių žaidėjų pasirodymas pratęsė „Raptors“ atkarpą iki 20:4 ir leido Toronto ekipai pirmą kartą atsiplėšti dešimties taškų skirtumu, tačiau į aikštę grįžę pagrindiniai „Thunder“ krepšininkai netruko atstatyti balansą.

Pirmoje susitikimo pusėje šeimininkų atsarginiai – Siakamas, C. J. Milesas, Powellas, Lucas Nogueira, Jakobas Poeltlas ir Delonas Wrightas – kartu pelnė net dvidešimčia taškų daugiau, nei nuo „Thunder“ suolo pakilę krepšininkai, tačiau starto penketų dvikovoje Oklahomos klubas įgavo ryškų pranašumą.

Paskutinės antro ketvirčio minutės metu vienas po kito po trečią pražangą užsidirbo Lowry ir Valančiūnas, o į ilgąją pertrauką svečiai išsinešė dviejų taškų persvarą – 66:64. Nuo Westbrooko ir George'o grįžimo į aikštę, likusią antro ketvirčio dalį „Thunder“ laimėjo 22:10.

Po ilgosios pertraukos savo pelnytų taškų skaičių iki 10 pakėlęs JV kėlinio viduryje užsidirbo ir ketvirtą asmeninę pražangą, taip prijsungdamas prie kiek anksčiau tą padariusio Lowry.

„Raptors“ užduotis puolime apsunkino ir į itin gilią žaidybinę duobę kritęs Ibaka. Pirmuosius du metimus pataikęs puolėjas nuo tos akimirkos prametė visus aštuonis bandymus.

Paskutinėje kėlinio atakoje rimtą žaidybinį smūgį patyrė ir „Thunder“. Statydamas užtvarą Raymondui Feltonui penktąją asmeninę pražangą užsidirbo George'as, iki šio epizodo pelnęs 17 taškų.

Tik ketvirto kėlinio pradžioje pirmą kartą aikštėje pasirodęs Alejandro Abrinesas apie savo įžengimą į aikštę pranešė dviem greitais tritaškiais, tarp kurių tolimą šūvį įsmeigė ir Feltonas. Tačiau „Raptors“ atsakė šaltakraujišku žaidimu, vainikuotu dviem galingais Mileso ir Siakamo dėjimais. Įpusėjus ketvirtam kėliniui – 110:111, priekyje Torontas.

Artimiausia ataka Lietuvoje iššaukė dar vieną nusivylimo atodūsį. Vos pasirodęs aikštėje Valančiūnas akimirksniu gavo penktą pražangą. Visgi Casey ryžosi laikyti pavojingoje situacijoje atsidūrusį pagrindinį savo aukštaūgį ant parketo.

Visgi po kelių minučių ant suolo sėdęs JV į aikštę taip ir nebegrįžo. Per 22 sužaistas minutes Jonas surinko 10 taškų (5/7 met.), po 2 atkovotus kamuolius ir rezultatyvius perdavimus bei tris klaidas.

Tai tik penktas kartas Valančiūno karjeroje, kai aikštėje praleidęs bent 20 minučių uteniškis atkovojo ne daugiau dviejų kamuolių.

Nuobaudos ir toliau liko pagrindine ketvirto kėlinio tema. Švilpukas po „Raptors“, švilpukas po „Thunder“ krepšiu ir per mažiau nei minutę dvi pražangas užsidirbęs Lowry baigė savo pasirodymą. Likus kiek mažiau nei pustrečios minutės „Thunder“ priekyje 123:119.

Įtempto trilerio baigtį nulėmė teisėjų neužfiksuota pražanga prieš DeRozaną. Likus kiek daugiau nei 30 sekundžių „Raptors“ lyderis veržėsi link krepšio komandas skiriant dviem taškams. Apsigynę „Thunder“ padidino atotrūkį iki keturių, o DeMaro techninė pražanga galutinai pasmerkė „Raptors“ pralaimėjimui.

Torontui atsiliekant penkiais taškais teisėjai priėmė dar vieną abejotiną sprendimą, po kurio DeRozanas buvo nubaustas antra technine pražanga ir išvarytas iš aikštės.

Po kelių akimirkų jo pėdomis į rūbinę anksčiau laiko patraukė ir Serge'as Ibaka, o vyriausiąjį Toronto strategą Casey sulaikyti teko Siakamui. Visgi komandoms pasiruošus tęsti rungtynes Casey buvo išvarytas iš aikštės.

Emocionali ir įtempta dvikova baigėsi diskvalifikacijų gausa - per mažiau nei minutę diskvalifikuoti buvo trys Toronto atstovai. Paradoksalu, jog Casey buvo išvarytas arbitrams klaidingai jam priskyrus vieno iš žiūrovų teisėjams išsakytą repliką.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 24, Kyle'as Lowry 22 (5/7 trit., 10 rez. perd.), C. J. Milesas ir Delonas Wrightas po 15, Jonas Valančiūnas ir Pascalis Siakamas po 10 taškų.

„Thunder“: Russellas Westbrookas 37 (13 atk. kam., 14 rez. perd.), Stevenas Adamsas 25, Paulas George'as 22, Carmelo Anthony 15, Corey Breweris 10 taškų.