Stulbinantis „Pacers“ pasiekimas tapo ir viena iš DELFI TV tiesiogiai transliuojamų #PirmadienįPenktą NBA apžvalgų temų. Sporto žurnalistas Rytis Kazlauskas ir NBA komentatorius Rokas Grajauskas šios savaitės laidoje aptarė visų komandų šansus patekti į išsvajotąjį aštuonetą bei skyrė nemažą dėmesį klausimams, su kuriais susiduria „Pacers“ ekipa.

Skaitytojams pateikiame redaguotą #PirmadienįPenktą laidoje vykusio pokalbio ištrauką. Pilną NBA aktualijas apžvelgiančios diskusijos, šią savaitę skirtos kovoms dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas, įrašą galite rasti čia.

– Persikelkime į Rytų konferencijos pirmąjį aštuntuką, kur vietas atkritamosiose varžybose jau užsitikrino Toronto „Raptors“ ir Bostono „Celtics“. Visai neseniai kalbėjome apie Indianos „Pacers“, tuo metu jie buvo ketvirtoje pozicijoje. Tąsyk džiaugėmės, kaip smagu matyti juos tokiose aukštumose, o dabar, nors jie yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis daugiau, nei dalis konkurentų, jie yra trečioje vietoje. Ar tu manai, kad Indiana gali išlaikyti šią nerealiai skambančią poziciją?

- Kad ir kaip banaliai skambėtų ši klišinė frazė, viskas yra jų rankose. Nors jie yra sužaidę vienu susitikimu daugiau už artimiausius persekiotojus, tačiau jie turi ir viena pergale daugiau, tad šiuo atveju tai nėra minusas. Jei jie išlaikys tokį patį žaidimo tempą, jie turi visas matematines galimybes išsilaikyti trečioje pozicijoje. Tai būtų išties protu nesuvokiamas Indianos „Pacers“ pasiekimas.

Ten taip pat yra keli įdomūs niuansai. Ne per seniausiai po traumos grįžo Glennas Robinsonas, į komandą atvyko Trevoras Bookeris, atsigavo ir Darrenas Collisonas, nežaidęs gerą mėnesį po kelio operacijos. Tad „Pacers“ dar turi klaustukų, jie turi efektyviai integruoti į žaidimą šiuos krepšininkus, ir neaišku, ar jiems pavyks tą padaryti iki atkrintamųjų varžybų. Ne tik kovose dėl aukštesnės pozicijos, bet ir lemiamose sezono kovose.

Tie klaustukai truputėlį neramina. Tačiau reikia tikėtis, kad Indiana ras būdų maksimaliai išnaudoti tuos išvardintus žaidėjus. Domantas Sabonis (pokalbis vyko dar prieš D. Sabonio traumą – DELFI) ir Trevoras Bookeris turi potencialo tapti geriausiai dėl atšokusių kamuolių kovojančiu atsarginių aukštaūgių duetu visoje lygoje.

Jie turi išmokti išnaudoti tiek šį ginklą, tiek kitus, tik dabar atsiveriančius niuansus, kurių iki šiol vyriausiajam treneriui Nate'ui McMillanui spręsti nereikėjo. Man būtent tai yra įdomiausias „Pacers“ sezono pabaigos klausimas.
Domantas Sabonis ir Trevoras Bookeris

Tuo pačiu, Indiana gerai naudojasi situacija. Sekmadienį jie laimėjo prieš Bostoną, kai jų gretose nežaidė Alas Horfordas, nežaidė Jaylenas Brownas, po ilgosios petraukos nebežaidė ir Kyrie Irvingas. Artimiausi persekiotojai „Cavaliers“ dabar renka pralaimėjimus, bet jų gretose nežaidžia Tristanas Thompsonas, Kevinas Love'as, Rodney Hoodas ir net Čedi Osmanas.

Klausimas ar Indiana gali išlikti trečioje vietoje reikalauja papildomo klausimo – o kas gali juos iš ten išstumti? Klivlandas dar kurį laiką susidurs su sunkumais ir sukels dar didesnę paniką „Cavaliers“ gerbėjams, bet jiems nereikėtų pamiršti, jog Love'as dar nesužaidė nė vienos minutės su po mainų atsinaujinusia sudėtimi.

Vašingtono „Wizards“ neturi Johno Wallo, tačiau be jo žaidžia labai gerai, žaidžia labai gražų, komandinį krepšinį. Ar Wallui grįžus neatsiras trinties? Vašingtonas yra ta komanda, apie kurią kalbos sklando jau pastaruosius trejus ar ketverius metus – Wallas nesutaria su Bealu, Wallas nesutaria su Gortatu, Bealas nesutaria su Randy Wittmanu... Juos visą laiką lydi vienokios ar kitokios povandeninės srovės, kurios šiuo metu yra gerokai pritilusios. Ir įdomu ar su Wallo sugrįžimu, kuris numatytas per artimiausią savaitę ar pusantros, tos chemijos problemos neatsinaujins, ir ar Vašingtonas sugebės pakilti turnyrinėje lentelėje.

Ta komanda, kuri, mano manymu, tikrai kils, yra šeštoje vietoje žengiantys „76ers“. Jie puikiai pasipildė Marco Belinelli ir Ersano Ilyasovos atvykimu. Tai buvo vienas geriausių ėjimų, atliktų po mainų lango užsidarymo atleistų žaidėjų rinkoje. Filadelfija galingai nušovė du zuikius ir turėtų Atlantos organizacijai nusiųsti gėlių ar tortų už tai, jog „Hawks“ tiesiog atleido šiuos du krepšininkus.
Marco Belinelli

„76ers“ labai trūko patikimų metikų. Jie turėjo tik J. J. Redicką ir banguotai šiame sezone žaidžiantį Robertą Covingtoną, todėl Belinelli ir Ilyasova jiems yra milžiniška paspirtis. Joelis Embiidas vis dar žaidžia išvengdamas traumų, o Beną Simmonsą NBA analitikai vadina antruoju LeBrono atėjimu į šią žemę. Todėl Filadelfija yra turbūt didžiausią pavojų Indianai šiandien kelianti ekipa.