Šešių minučių trukmės animacinio filmo pamatu tapo autorinis Bryanto eilėraštis, kurį „Juodoji Mamba“ parašė kaip atsisveikinimo su krepšiniu laišką, kuriuo paskelbė apie savo karjeros profesionaliame sporte pabaigą.

Trumpametražį kūrinį buvusiai NBA žvaigždei režisuoti padėjo animatorius Glenas Keane'as, kurio filmografijoje sutinkami tokie animacijos šedevrai kaip „Aladinas“ ar „Gražuolė ir Pabaisa“.

Filmo garso takeliui Kobe pats įskaitė savo parašytą tekstą, kuriame dukart naudingiausio NBA žaidėjo titulą iškovojęs Los Andželo simbolis apibūdina savo meilę krepšiniui, besitęsusią nuo jo vaikystės iki pat profesionalo karjeros pabaigos.

Pompastiškumo tekste išvengiantis Bryantas teigia, jog jis ir suasmeninta sporto šaka vienas kitam atidavė viską, ką galėjo.

Nuo 1931-ųjų metų Oskarų ceremonijoje egzistuojančioje nominacijoje net dvylika kartų triumfavo legendinis Waltas Disney'us.

Atsiimdamas apdovanojimą Kobe nepraleido galimybės atsikirsti prieš porą savaičių plačiai nuskambėjusiai politikos apžvalgininkės Lauros Ingraham kritikai LeBronui Jamesui ir kitiems socialiai aktyviems NBA žaidėjams.

„Juk krepšininkai privalo užsičiaupti ir žaisti su kamuoliu“ – Ingraham žodžius prieš ją pačią panaudojo besišypsantis Bryantas.

Išsamią Oskarų įteikimų nakties apžvalgą galite rasti čia.