„Pacers“ aukštaūgis Domantas Sabonis rungtynėse kilo nuo atsarginių suolo ir mače rungtyniavo 20 min., per kurias pelnė 5 taškus (2/7 dvit., 1/2 baud. met.), atkovojo 5 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, padarė dvi klaidas, blokavo metimą, surinko 4 asmenines pražangas, jam esant aikštėje „Pacers“ pelnė 5 taškais daugiau nei varžovai (+/- rodiklis +5).

Svečiai iš Indianos turėjo daugiau poilsio, nei Bostono klubas, nes „Pacers“ ir Naujojo Orleano „Pelicans“ mūšis savaitės viduryje buvo perkeltas į kitą datą: prasidėjus liūčiai Naujojo Orleano arenos stogas praleido vandenį, kuris be paliovos lašėjo ant aikštės parketo.

Tuo tarpu „Celtics“ ketvirtadienį žaidė pratęsimą, po kurio svečiuose pranoko (110:104) Vašingtono „Wizards“.

Penktadienį naktį „Pacers“ antro kėlinio pabaigoje pirmavo net 52:26, tačiau „Celtics“ intrigą grąžino trečiame ketvirtyje, kurį laimėjo 34:17, o po Terry Roziero tritaškio paskutinę sekundę ekipas skyrė vos keturi taškai 76:72.

Lemiamamo ketvirčio viduryje po Alo Horfordo dvitaškio rezultatas tapo lygus (80:80), o jo tritaškis kitos atakos metu leido šeimininkams pirmąkart išsiveržti į priekį 83:82.

Bet svečiai iš Indianos nesutriko: po Victoro Oladipo, Bojano Bogdanovičiaus ir Myleso Turnerio taškų atitrūko 93:86 ir išsaugoję trapią persvarą iškovojo svarbią pergalę.

Svečius iš Indianos į priekį vedė Victoras Oladipo, pelnęs 35 taškus (13/21 dvit., 2/8 trit., 3/4 baudų met.), atkovojęs 10 kamuolių, taip pat gynėjas atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė 5 kamuolius ir padarė 5 klaidas bei kartą prasižengė.

Šis „Celtics“ pralaimėjimas leido Toronto „Raptors“ (38/16) klubui, kuris savo savaitgalio rungtynes žais sekmadienį 20 val. Lietuvos laiku, pagal pergalių ir pralaimėjimų santykį aplenkti Bostono ekipą (40/17) ir atsidurti Rytų konferencijos rikiuotės viršūnėje.

Tuo tarpu „Pacers“ klubas (31/25), kuriam tai buvo 7-ta pergalė per pastarąsias 10 rungtynių, šiuo metu Rytuose užima 6 poziciją.

Artimiausias rungtynes Indianos ekipa žais pirmadienį su Niujorko „Knicks“.

„Celtics“: Kyrie Irvingas 21, Jaylenas Brownas 16, Jaysonas Tatumas 15, Alas Horfordas ir Terry Rozier po 10 taškų.

„Pacers“: Victoras Oladipo 35, Mylesas Turneris 19, Bojanas Bogdanovičius ir Thaddeusas Youngas po 13 taškų.