Remiantis Yahoo! Dirbančio analitiko Chriso Mannixo pateikiama informacija, toks „Bucks“ sprendimas tapo staigmena ne tik klubo sirgaliams, bet ir pačiam vyriausiajam treneriui. Apžvalgininko žiniomis, informacija apie Kiddo atleidimą pirmiau pasiekė didžiausius sporto portalus, nei patį strategą.

Dar viena įdomi detalė, kurią atskleidžia buvęs „Sports Illustrated“ žurnalistas – neabejotinai talentingiausio Milvokio krepšininko Giannio Anetokounmpo reakcija į šį organizacijos žingsnį. Ne kartą savo prisirišimą prie Viskonsino valstijos miesto ir komandos pabrėžęs graikas artimai sutarė su buvusiu strategu ir buvo „sugniuždytas“ šios žinios.

Praėjus kelioms valandoms nuo oficialaus žinios išplatinimo ESPN reporterė Ramona Shelbourne paviešino dar daugiau ažiotažo sukėlusį faktą: likus geroms penkiolikai minučių iki naujienos paskelbimo Kiddas sulaukė Antetokounmpo skambučio.

Sukrėstas Milvokio klubo lyderis informavo strategą apie jo laukiantį likimą ir siūlėsi padaryti viską, jog treneriui pavyktų išsaugoti postą.

Antru geriausiu Rytų konferencijos krepšininku laikomas Giannis ketino skambinti klubo savininkams, valdybai bei savo agentui, tačiau su išvykimu iš Viskonsino susitaikęs Kiddas atkalbėjo graiką nuo tokio sumanymo.

Tris su puse sezono „Bucks“ praleidęs buvęs įžaidėjas per šį laikotarpį komandą du kartus atvedė į atkrintamąsias NBA varžybas, kuriose 2015-ais ir 2017-ais metais Milvokio komanda identišku rezultatu 2:4 nusileido atitinkamai Čikagos „Bulls“ ir Toronto „Raptors“ ekipoms.

Klubo generalinis vadybininkas Johnas Horstas oficialiame pranešime padėkojo Kiddui už jo darbą organizacijoje, tačiau pabrėžė „Bucks“ įsitikinimą, jog siekiant priartėti prie kovos dėl čempionų titulo ekipai reikėjo pokyčių ir naujo požiūrio.

Buvęs Didžiosios Britanijos rinktinės strategas Prunty komandai vadovaus šios nakties rungtynėse su Finikso „Suns“ klubu, tačiau oficialiame ekipos pranešime spaudai neužsimenama apie 48-erių metų amerikiečio galimybę laikinojo vyriausiojo trenerio pareigas eiti iki sezono pabaigos.

23 pergales ir 22 pralaimėjimus šiame sezone surinkę „Bucks“ žengia aštuntoje Rytų konferencijos pozicijoje. Vadovaudamas Milvokio klubui Kiddas viso iškovojo 139 pergales ir patyrė 152 pralaimėjimus.

ESPN tinkle dirbančio Ryano Russillo teigimu, 2011-ųjų metų NBA čempionas nesutarė su keliais komandos krepšininkais, tarp kurių minimas ir šiuo metu kryžminių raiščių traumą besigydantis Jabari Parkeris. Pasak apžvalgininko, krašto puolėjas ir treneris jau kuris laikas buvo atstivėrę vienas nuo kito tylos siena.

„Bucks“ sirgalių stovykloje ši žinia buvo sutikta su džiaugsmu ir palengvėjimu. Milvokio komandos gerbėjai jau kuris laikas reikalavo Kiddo atleidimo, savo troškimą vyriausiojo trenerio poste matyti naują veidą išreikšdami grotažyme #FireKidd.

Pagrindiniais buvusios stratego trūkumais fanai įvardino neveiksmingą itin agresyvią gynybos sistemą ir pernelyg didelį klubo žvaigždžių žaidybinį laiką.

Per 100 atakų vidutiniškai po 110,4 taško praleidę „Bucks“ pagal šį skaičių tarp trisdešimties lygos komandų užima vos 25-ąją vietą, o pagal vidutiniškai aikštėje praleidžiamų minučių skaičių Antetokounmpo (37,4) ir Khrisas Middletonas (37,2) NBA pirmenybėse užima dvi pirmąsias pozicijas.

Tarp galimų ilgalaikių Kiddo įpėdinių šiuo metu minimi buvęs „Pelicans“ strategas Monty Williamsas ir šiuo metu JAV rinktinei atrankoje į pasaulio čempionatą vadovaujantis Jeffas Van Gundy.