Keturgalvio šlaunies raumens traumą patyręs žaidėjas dėl jos jau praleido didžiąją sezono dalį, o grįžęs į aikštę sveikatos problemas pagilinti sugebėjo susižeisdamas petį. Visgi ši naujiena susijusi su įsisenėjusia kvadricepso trauma – Kawhi vėl pradėjo jausti skausmą sužalotoje šlaunyje.

Po pirminio sužalojimo Leonardas praleido 27-erias pirmąsias šio sezono rungtynes. Kalbėdamas apie krepšininko būklę „Spurs“ vyriausiasis treneris Greggas Popovičius patikino, jog klubas nesvarsto galimybės, jog krašto puolėjas gali nebegrįžti į aikštę šiame sezone:

„Jis nesusižeidė pakartotinai. Bet jis kentė skausmą, kartais ne po rungtynių, o kitą dieną po jų. Skausmas nepraėjo ir situacija ėjo ne pozityvia linkme, o į kitą pusę.

Norėdamas žaisti tokiame lygyje, kokio mes iš jo tikimės, turi būti užtikrintas savo kūno fizine būkle. Mums atrodė, jog jis dar nepasiruošęs, jis pats iki galo nepasitikėjo savo kondicija, tad mes nusprendėme skirti šiai situacijai daugiau laiko“.

Leonardas šiame sezone sužaidė tik devynerias rungtynes, kuriose jo žaidimo laikas buvo stipriai ribojamas. Vidutiniškai rungtyniaudamas tik po 23 minutes „Spurs“ lyderis vidutiniškai rinko po 16,2 taško.

San Antonijaus ekipą kamuoja ne tik Kawhi trauma – šios nakties dvikovą su Bruklino „Nets“ klubu praleido ir Rudy Gay bei Manu Ginobili, o Danny Greenas ir Tony Parkeris runtgyniavo ne pilna jėga.

Komandos problemas papildo ir sezono tvarkaraštis. Likusią pirmenybių dalį, atsižvelgiant į varžovų pergalių ir pralaimėjimų balandą, „Spurs“ laukia sunkiausia rungtynių kombinacija visoje lygoje.