Iki susitikimo pabaigos likus kiek daugiau nei trims minutėms Blake'as Griffinas pataikė dvitaškį su buvusio komandos draugo pražanga, o arbitrų sprendimu nepatenkintas „Rockets“ strategas Mike'as D'Antoni „Clippers“ lyderio adresu paleido necenzūrinių įžeidimų tiradą.

Blake'ui atsakius tuo pačiu, rungtynių teisėjai nusprendė peržiūrėti šį epizodą ir skyrė treneriui bei žaidėjui po techninę pražangą, tačiau tai tebuvo abiejų komandų konfliktų pradžia.

Po kelių akimirkų Griffinui veržiantis link krepšio pozicinį pranašumą praradęs Trevoras Ariza stvėrė už varžovo aprangos, perplėšdamas jo šlaunis dengusią apsauginę jos dalį.

Netrukus kovodamas dėl kamuolio ties vidurio linija praradęs pusiausvyrą Blake'as kamuolį paleido į šalia stovėjusio Erico Gordono nugarą, taip sukeldamas tikrą triukšmo audrą „Staples Center“ arenoje.

Veiksmui persikėlus į „Clippers“ aikštės pusę, emocijas sunkiai tvardęs Ariza įsivėlė į žodinį konfliktą su rungtynėms neregistruotu Austinu Riversu. Tarp jų įsiterpęs Griffinas taip pat įsijungė į apsižodžiavimą, o tą pamatę teisėjai nedelsiant išvarė Los Andželo klubo lyderį iš aikštės. Peržiūrėjus epizodo pakartojimą identiška nuobauda buvo skirta ir Arizai.

Los Andželo klubas šventė pergalę, tačiau po jos keturi „Rockets“ atstovai – Paulas, Ariza, Jamesas Hardenas ir Geraldas Greenas – nusprendė susirasti visų rungtynių metu konfliktus provokavusius Griffiną ir Riversą.

Tokio tikslo įgyvendinimui pasitarnavo puikus buvusio ilgamečio „Clippers“ įžaidėjo arenos išplanavimo išmanymas. „Staples Center“ pastate svečių ir šeimininkų rūbines jungia atskiras koridorius, kuris įprastai lieka be apsaugos priežiūros.

Tikrą diversiją suplanavę svečiai iš Hjustono turėjo solidų veiksmų planą: vidurio puolėjas Clintas Capela pasibeldė į pagrindines „Clippers“ rūbinės dalis, o kilus sąmyšiui per galinį įėjimą vidun įsiveržė minėtoji ketveriukė.

Nors apsaugos darbuotojai sugebėjo užkirsti kelią potencialioms muštynėms, Hjustono ekipos atstovų gali laukti itin griežtos NBA lygos sankcijos – finansines baudas Adamo Silverio vadovaujama organizacija gali papildyti ir kelių rungtynių diskvalifikacijomis.

Skirtingų šaltinių teigimu, Paulo galėjo ir nebūti tarp keturių santykius išsiaiškinti siekusių žaidėjų. Puse lūpų kalbama, jog į incidento vietą buvo iškviesta Los Andželo policija, bei apie galimą Arizos ir Riverso susistumdymą.

Po pralaimėjimo „Rockets“ (30-12) vis dar žengia antroje Vakarų konferencijos vietoje, o „Clippers“ (22-21) pergalė leido šoktelti į septintąją poziciją. Jei sezonas baigtųsi šiandien, seniai lygoje nematytą tarpusavio neapykantos lygį varžovai atsineštų į tarpusavio atkrintamųjų varžybų seriją.