„Pacers“ šiąnakt tik likus kelioms valandoms iki rungtynių pradžios oficialiai patvirtino, jog jose ant parketo žengs Domantas Sabonis. Penktadienio susitikime su „Cavaliers“ klubu lietuvis susižeidė kairįjį petį ir į kovą su Finikso ekipa stojo pilnai neatsigavęs nuo jį kamavusio skausmo.

Finikso komandai šiąnakt nepadėjo net keli svarbūs krepšininkai – dėl nugaros skausmo paskutinę akimirką iš susitikimui registruotų žaidėjų sąrašo ekipa išbraukė šiame sezone po 19,7 taško per rungtynes renkantį T. J. Warreną, o krašto puolėjas Marquese'as Chrissas praleido jau antras rungtynes iš eilės.

Nukraujavę „Suns“ viltis kovoti dėl pergalės palaidojo jau pirmajame kėlinyje, per kurį pataikė tik 6 iš 25 metimų iš žaidimo bei vos 2 iš 15 tritaškių. Nors aktyviai rungtynes pradėjęs naujokas Joshas Jacksonas per pirmas tris minutes pelnė 10 taškų, jo komandos draugai puolime atrodė tiesiog beviltiškai.

Po pirmo ketvirčio keturiolikos taškų persvarą turėję svečiai iš Indianos iki ilgosios pertraukos skirtumą padidino iki 20, o per trečiąjį kėlinį – iki 30 taškų ribos. Paskutiniąsias susitikimo minutes aikštėje praleido rezerviniai abiejų komandų krepšininkai.

Toks susitikimo scenarijus leido „Pacers“ vyriausiajam treneriui Nate'ui McMillanui patausoti pilnai po traumos neatsigavusį Domantą, tačiau vidurio puolėjas ir per trumpą žaidimo laiką spėjo svariai pasitarnauti komandos pergalei.

Vos 21 minutę rungtyniavęs ir puolime nuo agresyvaus žaidimo susilaikęs Domas viso surinko 5 taškus (2/5 met.), tačiau atkovojo net 14 kamuolių, prie kurių pridėjo po vieną rezultatyvų perdavimą ir klaidą.

Lietuvio žaidimo laiko ribojimas leidžia „Pacers“ ekipai tikėtis, jog Sabonis galės padėti komandai ir artimiausiose rungtynėse. Indianos komanda jau šiąnakt išvykoje susitiks su Jutos „Jazz“ krepšininkais.

Dvikovoje su „Cavaliers“ po lentomis taip pat dominavęs Domas pirmą kartą savo NBA karjeroje dviejuose sustikimuose iš eilės atkovojo bent po 14 kamuolių.

Identišką skaičių dvikovų po lentomis laimėjęs „Suns“ veteranas Tysonas Chandleris šiąnakt pasiekė istorinę žymą. Prieš septynerius metus su Dalaso „Mavericks“ komanda NBA čempiono titulą iškovojęs vidurio puolėjas tapo 44-uoju krepšininku lygos istorijoje, per savo karjerą atkovojusiu bent 10,000 kamuolių.

Puikiai rungtynes pradėjęs ketvirtuoju šaukimu šių metų biržoje pakviestas Finikso krašto puolėjas Jacksonas užfiksavo naują karjeros rezultatyvumo rekordą, o 32-uoju numeriu pašauktas Davonas Reedas debiutavo NBA pirmenybėse, tačiau per penketą minučių taškais pasižymėti nesugebėjo.

„Suns“: Joshas Jacksonas 21, Devinas Bookeris 15 (5/16 met., 1/6 trit., 7 rez. perd.), Isaiah Canaanas ir Troy Danielsas po 13, Aleksas Lenas 12 (10 atk. kam.), Tyleris Ulisas 10 taškų.

„Pacers“: Darrenas Collisonas 19, Victoras Oladipo 17, Cory Josephas 16 (6 rez. perd.), Bojanas Bogdanovičius 14, Alas Jeffersonas, Joe Youngas ir Thaddeusas Youngas po 10 taškų.

Išvyka į Finiksą pradėjo dar savaitę truksiančią svečiuose „Pacers“ žaisimų rungtynių seriją. Iki sekmadienio Indianos klubas susitiks su „Jazz“, „Trail Blazers“, „Lakers“ ir „Spurs“ ekipomis.