Prieš savaitę duodamas interviu ESPN žurnalistui Jeffui Goodmanui skandalingasis tėtušis pareiškė, kad Los Andželo „Lakers“ strategas Luke‘as Waltonas nekontroliuoja komandos.

„Luke‘as nebeturi kontrolės. Komanda nebenori jam žaisti“, – tikino LaVaras, kurio vyriausiasis sūnus Lonzo yra vienas svarbiausių „Lakers“ žaidėjų, laikomas šio klubo ateitimi.

Į tokį pasisakymą jautriai sureagavo kitų NBA ekipų vyriausieji treneriai, kurie kirto ne tik LaVarui, bet ir JAV žiniasklaidos gigantui ESPN.

„ESPN yra NBA partneris, o viešinti nepagrįsta žaidėjo tėvo nuomonę yra nuviliantis ir pasitikėjimą naikinantis veiksmas. LaVaro komentaras yra gėdingas ir nereikalingas.

L. Waltonas to nenusipelnė“, – sakė NBA trenerių asociacijos prezidento pareigas einantis Dalaso „Mavericks“ vairininkas Rickas Carlisle‘as.

R. Carlisle‘ui pritarė ne vienas NBA treneris. Jam antrino Steve‘as Kerras, Gregas Popovichius, Jeffas Hornacekas, Docas Riversas, o didesnį žingsnį į priekį šioje istorijoje žengė Stanas Van Gundy.

Detroito „Pistons“ vyriausiasis treneris pažadėjo boikotuoti žiniasklaidą ESPN transliuojamų rungtynių metu. Be to, strategas susisiekė su NBA žaidėjų asociacija ir lygos komisaru Adamu Silveriu prašydamas su ESPN nutraukti bendradarbiavimą dėl papildomo turinio.

Prieš ESPN bei LaVarą Ballą sukilusių trenerių pusėje yra ir Bostono „Celtics“ klubą į pergales vedantis Bradas Stevensas. Bendraudamas su DELFI, 41-erių specialistas teigė, kad sporto žiniasklaidoje turėtų būti mažiau nepasvertos nuomonės.

„Treneriams neturėtų rūpėti tai, ką apie juos sako krepšininkų tėvai. Tai nepasverta nuomonė, kurios mūsų žiniasklaidoje yra per daug. Džiaugiuosi, kad L. Waltonas yra susikoncentravęs ir nekreipia į tai dėmesio.

Galiu pasakyti tik tiek, kad L. Waltonas yra puikus treneris. Visi prieš jį kovoję mato, kaip sunkiai jis stegiasi ir kaip sunkiai dirba jo auklėtiniai“, – tinklalapiui DELFI viešnagės Londone metu sakė B. Stevensas.

Vis dėlto jautri trenerių reakcija papiktino pačius žurnalistus, kurie pasijuto užpulti. Nors LaVaro pasisakymai buvo išvadinti neracionaliais, dabar vis daugiau JAV žiniasklaidos atstovų rašo apie tai, kad Ballų šeimos galvos ištartuose žodžiuose gali būti tiesos.

ESPN žurnalistas Brianas Windhorstas paskelbė, kad „Lakers“ svarsto galimybę atleisti L. Waltoną ir į jo vietą pasikviesti Davidą Fizdale‘ą. Tokiam žingsniui yra ruošiamasi norint į Kaliforniją privilioti pastarajam treneriui artimą lygos superžvaigždę LeBroną Jamesą.

Vasarą laisvuoju agentu tapsiantis L. Jamesas su „Lakers“ yra siejamas jau kurį laiką, o su D. Fizdale‘u jis yra dirbęs 2010-2014 metais Majamio „Heat“ klube. ESPN apie galimą L. Waltono atleidimą rašo pasiremdami NBA klubų vadovų ir žaidėjų agentų komentarais.

Dėl kritikos ESPN, LaVaro pasisakymus ginti stojo net ir jo nemėgstantys žurnalistai. Oficialios NBA apžvalginės laidos „The Starters“ vedėjas Tas Melas tinklalapiui DELFI sakė, kad sporto žiniasklaidoje tikrai yra įdomesnių dalykų už Ballų šeimą, tačiau kiekvienas gali pasirinkti, ką skaityti.

„Mano nuomonė apie Ballus nėra gera. Jau pavargau nuo jų skandalų. Akylai jų gyvenimo Lietuvoje neseku, bet debiutinių rungtynių ištraukas mačiau. Daugiau apie šią šeimą stengiuosi negalvoti ir nekalbėti.

Tiesa, tikrai nesižaviu R. Carlisle‘o suvokimu apie tai, kas yra žiniasklaida. Kiekvienas žmogus gali turėti nuomonę ir kiekvieno iš jo nuomonė gali būti įdomi“, – ESPN ir LaVarą kritikuojantiems treneriams paprieštaravo T. Melas.