Šeštoje Rytų konferencijos pozicijoje žengiantys „Bucks“ šiuo metu kovoja dėl aukštesnės vietos turnyrinėje lentelėje ir galimo namų aikštės pranašumo pirmajame atkrintamųjų varžybų etape.

Vedami graikų talento Giannio Antetokounmpo Milvokio krepšininkai per pastarąsias dešimt rungtynių iškovojo penkias pergales bei patyrė penkis pralaimėjimus, o trečiadienio naktį žaistame sustikime su Orlando „Magic“ triumfavo rezultatu 110:103.

Su nemenkais sunkumais pastarojoje dvikovoje susidūrė „Warriors“ ekipa, namuose netikėtai pripažinusi be traumuotų Blake'o Griffino, Danilo Gallinari ir Milošo Teodosičiaus žaidusių Los Andželo „Clippers“ pranašumą.

Nors minėtajame susitikime čempionai sulaukė net 40 taškų pelniusio Kevino Duranto sugrįžimo, apšilimo metu visai neseniai susižeistą čiurną dar sykį nikstelėjo Ouklando klubo simbolis Stephenas Curry.

Vienuolika rungtynių dėl traumos praleidęs snaiperis grįžęs į aikštę spėjo sužaisti penkerias rungtynes, per kurias vidutiniškai rinko po 35,2 taško, o tritaškius metė stulbinančiu 53 procentų taiklumu (33 iš 62).

Į rikiuotę po dėl poilsio sumetimais praleistos dvikovos su „Clippers“ grįžti turėtų Klay Thompsonas, tačiau Curry dalyvavimas rungtynėse likus dvylikai valandų iki jų starto buvo įvardijamas kaip „abejotinas“.

2015-16 metų reguliariajame sezone, kuriame „Warriors“ iškovojo 73 pergales, pirmąjį pralaimėjimą Vakarų konferencijos favoritams įrašė būtent „Bucks“ ekipa, namuose nutraukusi varžovų 24 pergalių seriją.

Pirmoji šio sezono Milvokio ir Ouklando klubų dvikova startuos jau šiąnakt, 3 val. Lietuvos laiku.

Prie ekranų NBA gerbėjus šį savaitgalį pakvies ir Sport1 televizija, kuriose eteryje šeštadienio naktį lygiai vidurnaktį susitiks Šarlotės „Hornets“ ir Oklahomos „Thunder“, o sekmadienį, 22 val. 30 min. Lietuvos laiku – Niujorko „Knicks“ ir Naujojo Orleano „Pelicans“ ekipos.