Lygos vadovas atskleidė, ką mano apie netradicinį kelią pasirinkusius bei vietoje mokslo ir studijų gimtinėje profesionalų karjeros startą Lietuvoje pasirinkusius LiAngelo ir LaMelo Ballus.

A. Silveris apgailestauja, jog Prienų-Birštono „Vytauto“ naujokams kelyje link elito prireikė išskirtinės karjeros stotelės.

„Negaliu pasakyti, kad gerai suprantu Ballų situaciją, tačiau nemanau, kad žaidimas Lietuvoje yra geriausia vieta jų tobulėjimui. Mes, NBA, norime, kad JAV atletai tobulėtų pagal įprastą vidurinės mokyklos ir koledžo sistemą, nes manome, kad būtent ji yra geriausia.

Užsienio krepšininkai profesionalų karjeras pradeda anksčiau nei amerikiečiai, bet taip bus visada. Žaidėjai užsienyje būdami 14-os palieka namus tapdami sporto akademijų nariais ir 16-os jau tampa profesionalais. Mes galime diskutuoti tik apie tai, ar leisti jaunimui rungtyniauti nuo 18, 19 ar 20 metų.

Kalbant apie Ballus, jie priėmė individualų šeimos sprendimą. Tai pasiūlę krepšininkų tėvai mano, kad jų vaikams tokia karjeros pradžia yra tinkamiausia. NBA turi ieškoti optimalių sprendimų, kurie leistų žaidėjams neieškoti alternatyvų ir rinktis mūsų siūlomą sistemą. Todėl toliau stipriname savo jaunimo programas“, – kalbėjo A. Silveris.

NBA komisaras spaudos konferencijoje taip pat pasisakė apie besikertančius NBA ir pasaulio čempionato atrankos turnyrų tvarkaraščius bei papasakojo, ar ateityje reguliariojo sezono rungtynes bus galima išvysti ir kituose Europos miestuose.

Negaliu pasakyti, kad gerai suprantu Ballų situaciją, tačiau nemanau, kad žaidimas Lietuvoje yra geriausia jų tobulėjimui. Mes, NBA, norime, kad JAV atletai tobulėtų pagal įprastą vidurinės mokyklos ir koledžo sistemą, nes manome, kad ji yra geriausia.
Adamas Silveris

„Vienas žmogus man šiandien pasakė, kad ne veltui du pasauliniai karai prasidėjo Europoje. Norėtume, kad konfliktų su FIBA nebūtų, nes esame glaudžiai su šia organizacija susiję. Stiprios rinktinės yra mūsų interesas, nes jos prisideda prie krepšinio populiarinimo.

Nacionalinės komandos turi būti stiprios krepšinio labui. Mes tikime rinktinių turnyrų idėja, nes rinktinės suteikia mums daug žaidėjų. Ne vienas užsienio atletas man yra sakęs, jog jis nebūtų atvykęs į NBA, jei praeityje jis nebūtų įtrauktas į nacionalinės komandos programas“, – sakė A. Silveris.

„Norime, kad Europoje vyktų ir daugiau NBA rungtynių, tačiau tai įgyvendinti nėra lengva, nes tam iššūkius meta logistiniai trukdžiai. Norėdamos atvykti į Londoną, „76ers“ ir „Celtics“ ekipos iki akistatos turėjo net 5 laisvas dienas, o dar 3 dienas turės po to. Tai yra per daug mūsų įtemptame reguliariajame sezone.

Dabar Bostono ir Filadelfijos komandos turės labai sudėtingus tvarkaraščius kitoje sezono dalyje. Kuo daugiau komandų į Europą atvešime, tuo daugiau problemų dėl tvarkaraščių turėsime. Europiečiai labai domisi tokiomis rungtynėmis, todėl tikrai ieškosime išeičių, kurios padėtų NBA klubams į šį žemyną užsukti dažniau“, – dėstė A. Silveris.

Rungtynes tarp Bostono ir Filadelfijos komandų Londone ketvirtadienio vakarą laimėjo „Celtics“ – 114:103.