Būtent B. Colangelo yra žmogus, įdėjęs didžiausias pastagas, kad J. Valančiūnas atsidurtų Toronte.

Būtent tokio Jono ir tikėjausi atlikdamas pasirinkimą naujokų biržoje.
Bryanas Colangelo

2006-2013 metais „Raptors“ generalinio vadybininko pareigas ėjęs amerikietis troško turėti lietuvį savo komandoje, ir, nors kartu dirbo tik vieną sezoną, net išsiskyrus keliams Bryanas ir Jonas liko artimi.

„Jonas neabejotinai yra vienas mėgstamiausių mano žaidėjų NBA lygoje. Net ir nekalbant apie krepšinį, Jonas yra vienas mėgstamiausių mano žmonių apskritai. Jis puikus vyrukas, džiaugiuosi padėjęs jam atvykti į NBA“, – DELFI žurnalistui sakė B. Colangelo.

Šį sezoną J. Valančiūnas per rungtynes vidutiniškai renka po 11 taškų ir 7,7 atkovoto kamuolio, o tai yra prasčiausi jo statistiniai rodikliai nuo antrojo sezono NBA.

Vis dėlto J. Valančiūnas jį pasirinkusio specialisto nenuvilia.

B. Colangelo tikina, kad lietuvis pateisino į jį prieš šešerius metus dėtas viltis.

„Jonui sekasi gerai, jis tikrai progresuoja, tobulėja fiziškai, jis vis didesnis ir stipresnis. Žaidimas jam tampa vis lengvesniu. Esu labai laimingas matydamas tai, kad Toronte jis ir pats laimingas. Jonas pateisino lūkesčius. Būtent tokio jo ir tikėjausi atlikdamas pasirinkimą naujokų biržoje“, – teigė B. Colangelo.

2013 metais Torontą palikęs B. Colangelo 2016 metais tapo Filadelfijos „76ers“ generaliniu vadybininku.

Pastaruosius du sezonus iš eilės jam teko didelė garbė NBA naujokų biržoje rinktis pirmajam – į Filadelfiją jis pirmaisias šaukimais pasirinko Beną Simmonsą ir Markelle‘ą Fultzą.

52-ejų B. Colangelo per savo karjerą yra du kartus tapęs geriausiu NBA lygos vadybininku.

Tuo metu Toronto klubo generaliniu vadybininku šiuo metu dirba 47-erių Masai Ujiri. Anot gausių pranešimų, praėjusio NBA sezono metu ir praėjusią vasarą jis ne kartą bandė išmainyti J. Valančiūną į kitą NBA klubą, tačiau to padaryti nepavyko.