Pagrindine „Pacers“ pralaimėjimo priežastimi tapo tragiškas taiklumas atakuojant iš trijų taškų zonos. Vos vieną tolimą metimą iš aštuoniolikos bandymų realizavusi Indianos komanda pastarąjį kartą taip prastai iš toli atakavo dar 1994-ų metų balandžio mėnesio rungtynėse su Filadelfijos „76ers“ ekipa, kuriose prametė visus devynis mestus tritaškius.

Nors Majamio krepšininkai dar praėjusią naktį žaidė dramatiškas rungtynes Toronte su vietos „Raptors“ klubu, atvykę į Indianą svečiai jau nuo susitikimo pradžios ėmė demonstruoti aukštą energijos lygį, kurį puikiai iliustravo galingas krašto puolėjo Derricko Joneso dėjimas iš viršaus.

Pirmosiomis minutėmis efektyviu žaidimu atsakė į starto penketą grįžęs Domantas Sabonis, žaibiškai surinkęs 7 taškus. Galimybę žengti į aikštę nuo susitikimo pradžios lietuviui suteikė pagrindinio „Pacers“ vidurio puolėjo Myleso Turnerio trauma.

Pastarosiose rungtynėse su Milvokio „Bucks“ dėjimo metu alkūnę susižalojęs aukštaūgis praleis ir naktį iš penktadienio į šeštadienį vyksiančią Indianos ekipos dvikovą su Klivlando „Cavaliers“.

Nors rezultatyviai žaidę Sabonis ir Victoras Oladipo pirmame kėlinyje pelnė 18 iš 26 šeimininkų surinktų taškų, pastaruoju metu sunkiai pralaužiama gynyba pasižymėję „Pacers“ nepajėgė sustabdyti Gorano Dragičiaus vedamų svečių.

Susitikime su „Bucks“ tik 38, o rungtynėse su Čikagos „Bulls“ – tik 37 taškus iki ilgosios pertraukos į savąjį krepšį praleidę Nate'o McMillano auklėtiniai šiąnakt jau per pirmąsias dvylika minučių varžovams leido atitrūkti 38:26.

Nors po dviejų antro kėlinio pradžioje Domanto pataikytų dvitaškių šeimininkai sumažino atsilikimą iki šešių taškų, Majamio ekipa netruko atsakyti spurtu 8:0 ir atstatyti dviženklį skirtumą, kurį „Heat“ išsaugojo iki pirmos rungtynių pusės pabaigos.

Kelios minutės po pertraukos sirgalių ovacijų sulaukė Oladipo, sugebėjęs įveikti kelių varžovų gynybą ir pelnyti taškus reto grožio dvitaškiu.

Įpusėjus trečiam kėliniui Domo žaidybinį laiką apkarpė puolime gauta ketvirtoji asmeninė pražanga, tačiau „Bankers Life Fieldhouse“ arenoje susirinkusių žiūrovų palaikymą pažadino kartu su lietuviu pradėta „Pacers“ atkarpa, kurios metu šeimininkai pelnė vienuolika taškų be atsako.

Banguotų ir kovingų rungtynių lemiamo ketvirčio metu Indianos komanda sugebėjo po ilgos pertraukos išlyginti rezultatą, bet netaiklūs tolimi metimai atėmė iš Sabonio atstovaujamos ekipos šansą išsiveržti pirmyn.

Iki rungtynių pabaigos likus kiek daugiau nei pusei minutės komandas skyrė trys taškai, o kamuolys atsidūrė pirmaujančių „Heat“ rankose. Ilgą ataką surezgę svečiai iš Majamio lemiamą metimą patikėjo praėjusią naktį Toronte pergalę išplėšusiam Wayne'ui Ellingtonui. Snaiperiui paleidus tolimą tritaškį kamuolys aukštai atšoko nuo lanko, tačiau galiausiai skrodė tinklelį ir įtvirtino svečių pergalę.

Per 31 aikštėje praleistą minutę Domas spėjo surinkti 18 taškų (8/15 met., 2/3 baud.), atkovoti 7 ir prarasti 4 kamuolius bei penkis kartus pažeisti taisykles.

Per visą debiutinį NBA sezoną Oklahomos „Thunder“ klube tik vienuolika kartų dviženklį metimų skaičių per rungtynes išmetęs aukštaūgis tokiu agresyviu žaidimu „Pacers“ gretose pasižymėjo jau devyniolikoje susitikimų bei šeštą kartą iš eilės.

Praėjusiame susitikime riešą susižeidęs Sabas šiąnakt nedemonstravo jokių šio incidento padarinių ir per pastarąsias keturias dvikovas vidutiniškai renka net po 20,3 taško.

Šešerias rungtynes iš eilės paeiliui laimėję „Heat“ užsitarnavo įtemptų pabaigų ekspertų reputaciją – šiąnakt užfiksuota galutinė aštuonių taškų persvara tapo didžiausiu Majamio komandos pergalės skirtumu šios serijos metu.

„Pacers“: Victoras Oladipo 26 (0/6 trit., 7 atk. kam., 4 rez. perd.), Domantas Sabonis 18, Bojanas Bogdanovičius (0/4 trit.) ir Lance'as Stephensonas (8 atk. kam., 4 rez. perd.) po 15, Thaddeusas Youngas 12 taškų.

„Heat“: Goranas Dragičius 20 (9 rez. perd.), Hassanas Whiteside'as 16 (15 atk. kam., 4 blk.), Bamas Adebayo (5 rez. perd.), Tyleris Johnsonas ir Wayne'as Ellingtonas po 15, Joshas Richardsonas 14, Kelly Olynykas 11 taškų.

Vienas po kito į dvikovą su „Heat“ ekipa stojusių Jono Valančiūno ir Sabonio dar iki šio savaitgalio laukia identiškas dvigubas mūšis su „Cavaliers“ klubu. Artėjančią naktį pastarųjų trijų sezonų Rytų konferencijos čempionai egzaminuos „Raptors“, o iš penktadienio į šeštadienį – „Pacers“ krepšininkus.