Prieš „Warriors“ rungtynes Denveryje S. Kerras pats klausė ESPN žurnalistų, kodėl jie suteikia žodį LaVarui Ballui, kurio vyriausiasis sūnus Lonzo žaidžia „Lakers“ komandoje. Ballų šeimos galva būdamas Lietuvoje dūrė Los Andželo ekipos vyriausiajam treneriui L. Waltonui, sakydamas, kad šis nekontroliuojam komandos.

„Kalbėjausi su žurnalistais. Jie sakė, kad jie nenori kalbinti LaVaro, tačiau jų vadovai dėl reitingų, skaitomumo verčia tai daryti. Taigi, o Lietuvoje LaVaras veikiausiai juokiasi iš mūsų visų“, – pasipiktinęs kalbėjo S. Kerras.

„Warriors“ strategas pastebėjo, kad žmonės be jokių aiškių priežasčių tiki tuo, ką LaVaras kalba: „Jis su savo šeima tampa panašus į NBA Kardashianus arba kažką panašaus, kas gerai parduodama“.

Steve Kerr goes all in on Lavar Ball calling him the “Kardashian of the NBA” and chastised the media for even bothering to cover him. #Warriors pic.twitter.com/LjnVVPy2sw— 95.7 The Game (@957thegame) January 9, 2018

Kai vyriausiasis sūnus Lonzo NBA naujokų biržoje buvo pakviestas „Lakers“ pirmuoju šaukimu, LaVaras ir toliau sėkmingai augino savo „Big Baller“ prekės ženklą kurdamas realybės šou ir viešindamas vaizdo įrašus „Facebook“ socialiniame tinkle.

„Tai, kas vyksta politikoje, pramogų pasaulyje, dabar taikoma ir sporte, – tęsė S. Kerras. – Žinote, nieko nėra įdomaus toje istorijoje (LaVaro kritika L. Waltonui). Daugelio mano žaidėjų tėvai veikiausiai sėdi namie ir klausia, kodėl neduodu jų vaikams žaisti. O prieš LaVarą pastatomas mikrofonas ir taip auginami reitingai“.

NBA čempionų vedlys nepraleido progos įgelti ir sporto gigantui ESPN, kuris dėl LaVaro siunčia savo žurnalistus net į Lietuvą, užuot teikęs išties svarbias ir aktualias naujienas.

„Jaučiuosi siaubingai dėl Luke'o. Tai mano vaikis ir vienas geriausių mano draugų. Jis neturėtų susidurti su tokiais dalykais. Tai – gėda. NBA visuomet vienas sudėtingiausių dalykų yra santykis su žaidėjų tėvais“, – tvirtino S. Kerras.

Prieš tai savo nuomonę pareiškė ir Dalaso „Mavericks“ treneris Rickas Carlisle'as, einantis ir Nacionalinės krepšinio trenerių asociacijos prezidento pareigas. Jis tvirtino, kad ESPN platformoje pasirodęs LaVaro Ballo komentaras apie L. Waltoną yra „gėda ir nereikalingas dėmesio blaškymas“.

Priminsime, kad šį vakarą LaVaro Ballo sūnūs – 19-meris LiAngelo ir 16-metis LaMelo debiutuos Prienų-Birštono „Vytauto“ komandoje. Virginijaus Šeškaus treniruojama ekipa 20.30 val. Prienuose draugiškose rungtynėse su Kauno „Žalgirio-2“ krepšininkais.

Šia dvikova prasidės „Big Baller Brand Challenge Games“ draugiškų rungtynių ciklas, kur „Vytautas“ dar žais su „Lietuvos-ryto-2“, Šakių „Vyčio“, Alytaus „Dzūkijos“ ir „Jonavos“ komandomis.

Kovų Baltijos krepšinio lygoje nebetęsti nusprendęs „Vytautas“ sudarė sutartį su socialiniu tinklu „Facebook“ ir puslapiu „Ballislife“, kurie šias rungtynes išskirtinai transliuos tik „Facebook“ vartotojams.

Mačai bus pasiekiami ir JAV auditorijai, kuri juos galės stebėti per „Facebook Watch“ platformą, o visame likusiame pasaulyje juos bus galima žiūrėti per „Ballislife HS Basketball Weekly Showcase show“ puslapį.