Indianapolio klubo pergalei pamatus pastatė fantastiška antroje pirmo kėlinio pusėje „Pacers“ sužaista atkarpa. Vedami Domanto Sabonio ir Victoro Oladipo šeimininkai pelnė net 20 taškų be atsako ir atitrūko solidžiu atstumu.

Milvokio krepšininkų taškų badą nutraukė kėlinio pabaigoje baudų metimus pataikęs Giannis Antetokounmpo, tačiau bet kokį „Bucks“ emocinį atsigavimą sustabdė Domas, prieš ketvirčio sireną pridėjęs dar vieną gražų dvitaškį.

Nors antrame ketvirtyje lietuvis prasižengė prieš tritaškį pataikiusį Khrisą Middletoną, jau kitos varžovų atakos metu jam pavyko perimti kamuolį iš antru geriausiu Rytų konferencijos krepšininku šiuo metu vadinamo Antetokounmpo ir užbaigti ataką taškais greitame puolime.

Graikijos talentas šiąnakt susidūrė su itin efektyvia „Pacers“ gynyba ir pirmąjį metimą iš žaidimo pataikė tik ėmus tiksėti paskutinei pirmos rungtynių pusės minutei.

Sau būdingu aukštu tempu rungtyniavę ir puikiai kamuoliu dalinęsi Nate'o McMillano auklėtiniai trečiame kėlinyje susikrovė net 29 taškų pranašumą, o beviltiškai atrodę svečiai dažniau klydo, nei pelnė taškus.

Atsilikimą „Bucks“ sumažino tik ketvirtame kėlinyje, kurio viduryje spurtavo 16:2, tačiau per vėlai sėkmingą atkarpą surengę Milvokio krepšininkai tuo metu jau nebeturėjo vilčių kovoti dėl pergalės.

Net 30 rezultatyvių perdavimų atlikusių „Pacers“ gretose rezultatyviausiai žaidė Sabonis, per 24 aikštėje praleistas minutes surinkęs 17 taškų (8/12 met., 1/1 trit., 0/1 baud.), 10 atkovotų ir vieną perimtą kamuolį bei po tris rezultatyvius perdavimus ir klaidas.

Lietuvis turėjo visas galimybe dar labiau pagerinti savo individualią statistiką, tačiau iki susitikimo pabaigos likus kiek mažiau nei trims minutėms kovodamas dėl atšokusio kamuolio su Thonu Makeriu užkliuvo už po kojomis atsidūrusio varžovų gynėjo Sterlingo Browno ir skausmingai krito ant parketo.

Visu svoriu ant kairės rankos atsirėmęs Domas skausmo išraišką keitė šypsena, tačiau buvo nedelsiant pakeistas ir aikštėje daugiau nebepasirodė.

Visgi po susitikimo duodamas interviu vietinei žiniasklaidai Sabonis teigė, jog jaučiasi gerai, o riešą dengiantis ledo kompresas tėra tik atsargumo priemonė. Kalbėdamas apie artimiausią ateitį lietuvis koncentravosi į būsimas rungtynes ir akcentavo gynybos svarbą bei komandos draugų indėlį į sėkmingą savo žaidimą.

Domas Sabonis' left wrist is iced up after a nasty fall, but he says he'll be fine. "Nothing serious, just a precaution thing." #Pacers pic.twitter.com/g4vSDt53ke
— FOX Sports Indiana (@FSIndiana) January 9, 2018


Aštuntąjį šio sezono dvigubą dublį surinkęs aukštaūgis pastaruoju metu demonstravo puikią sportinę formą ir per trejas paskutiniąsias Indianos klubo rungtynes vidutiniškai rinko po 21 tašką ir 5,7 atkovoto kamuolio, o iš žaidimo atakavo net 73 procentų taiklumu.

Šiąnakt komandiniu žaidimu išsiskyrusių Indianos krepšininkų gretose taškus pelnė visi dešimt atikštėje pasirodžiusių žaidėjų, o septyni iš jų sumetė dviženklį jų skaičių.

„Pacers“: Domantas Sabonis 17, Thaddeusas Youngas, Victoras Oladipo ir Mylesas Turneris (3 blk.) po 15, Darrenas Collisonas (7 rez. perd.) ir Bojanas Bogdanovičius po 11, Cory Josephas 10 taškų.

„Bucks“: Khrisas Middletonas 19, Giannis Antetokounmpo 17 (3/8 met., 11/14 baud.), Johnas Hensonas ir Malcolmas Brogdonas po 12, Ericas Bledsoe (1/6 trit.) ir Sterlingas Brownas po 11 taškų.

Artimiausias rungtynes „Pacers“ naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį žais namuose, kur priims Majamio „Heat“ krepšininkus.