Šiose rungtynėse nuo gruodžio 23 dienos pirmąkart išsigydęs peties traumą žaidė Lonzo Ballas, kuris mačą pradėjęs starto penkete per 27 min. iš viso pelnė 11 taškų bei atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Gal po poros praleistų savaičių be krepšinio ši statistika nėra prasta, tačiau LaVaro nuotaiką stipriai aptemdė „Lakers“ nesėkmė 94:108, tai buvo Los Andželo klubui 9-as pralaimėjimas iš eilės.

LaVaras Birštone pasidalino mintimis su ten pat apsistojusiu ESPN korespondentu Jeffu Godmanu, kuriam išklojo viską, ką galvoja apie „Lakers“ žaidimui vadovaujantį vyriausiąjį trenerį Luke'ą Waltoną.

Pasak LaVaro, jauniausias NBA strategas, 37-erių L. Waltonas nevaldo komandos.

„Jūs patys matote, kad krepšininkai nebenori žaisti vadovaujami Luke'o! Jis praradęs komandos kontrolę. Krepšininkai nenori už jį kovoti“, – iš Birštono Los Andželo klubo vidaus reikalus komentavo L. Ballas.

„Tai yra gera komanda“, – toliau tęsė LaVaras, kalbėdamas apie devynis iš eilės pralaimėjimus patyrusią „Lakers“ ekipą, – Bet aš matau, kad niekas nenori sumušti delnais su treneriu, kai krepšininkai grįžta ant atsarginių suolelio.

Žaidėjai nežino, kodėl jie yra rungtynėse. Jis yra per jaunas vadovauti tokiai komandai. Luke'as visai nebendrauja su krepšininkais. Gali stebėti atskirai kiekvieną krepšininką ir pamatysi, kad treneris nei su vienu neturi jokio ryšio“, – teigė L. Ballas.

Tiesa, pačiam LaVarui nėra jokia naujiena priekaištauti treneriams. Jis jau turėjęs bėdų su jo jauniausio sūnaus LaMelo treneriu. Po nesutarimų su vidurinės mokyklos krepšinio komandos treneriu Dennisu Latimore'u LaVaras pasiėmė paauglį iš mokyklos ir nusprendė pats jį treniruoti ir „paversti geriausiu pasaulyje krepšininku“.

„Lonzo žaidė neblogai, bet jis taip pat atrodė paniūręs“, – apie sūnaus pasirodymą mače su „Hornets“ kalbėjo LaVaras. „Jis buvo pasiruošęs žaisti. Pirmam ketvirtyje liko žaisti 4 minutes ir jis sodinamas ant suolo. Skirtumas nuo 4-ių taškų augo iki 10, vėliau iki 15-os ir 20. Aš nežinau, ką jis daro. Jei jis pasiruošęs žaisti ir gerai rungtyniauja, duok jam žaisti!“, – piktinosi trenerio sprendimais LaVaras.

Žurnalistui jis tvirtino esąs įsitikinęs, kad po šio sezono į „Lakers“ persikels LeBronas Jamesas. „LeBronas ne kvailys. Koks vienintelis kelias įrodyti, kad esi geresnis už Jordaną? (...) Ateiti į „Lakers“ ir laimėti NBA žiedus, tokiu atveju jis pranoktų Jordaną“, – taip LavAaras iš Birštono kalbėjo ESPN žurnalistui.

Anot brolių Ballų tėvo, net jei LeBronas ar Paulas George'as papildytų „Lakers“, dabartinis strategas Luke'as Waltonas nebūtų tinkamas treneris vadovauti komandai.