Šiame sezone puikią sportinę formą „Air Canada Centre“ arenoje demonstruojantys „Raptors“ su itin dideliais sunkumais susiduria žaisdami varžovų tvirtovėse. Tik vienuolika iš dvidešimties svečiuose žaistų susitikimų iki šios nakties laimėję Toronto krepšininkai jau pirmame kėlinyje sugebėjo leisti varžovams pabėgti dviženkliu skirtumu.

Susitikimą košmariškai pradėjo Jonas Valančiūnas, nepataikęs pirmojo metimo iš po krepšio, praradęs du kamuolius, o kiek vėliau – nesugebėjęs užsiimti pozicijos Kyle'o Lowry perdavimo priėmimui. Kol JV stengėsi pajusti žaidybinį ritmą, tiesioginis jo oponentas Robinas Lopezas spėjo pelnyti 8 taškus.

Visgi rungtynių eigą stabilizavo nuo suolo pakilę Dwane'o Casey auklėtiniai, ėmę pamažu mažinti atsilikimą, o du tritaškius paeiliui antro kėlinio viduryje pataikęs Delonas Wrightas pirmuoju išlygino, o antruoju – ir persvėrė rezultatą „Raptors“ naudai.

Atsarginis Toronto komandos įžaidėjas šiąnakt užfiksavo naują karjeros rezultatvymo rekordą ir tapo vienu pagrindinių Roplių pergalės variklių.

Svečių atgimimas neišgąsdino kovingųjų „Bulls“, kurių gretose dar vienas puikias rungtynes sužaidė sunkiojo krašto puolėjo poziciją besidalinantys Nikola Mirotičius ir Lauri Markkanenas. Padedami taiklių Justino Holiday tritaškių Čikagos klubo europiečiai su favoritais kovėsi kaip lygūs su lygiais, o jų pastangas puikiai atspindėjo po trijų ketvirčių užfiksuotas rezultatas – 90:90.

Lemiamame kėlinyje dar vieną rezultatyvų pasirodymą surengusio DeMaro DeRozano vedami svečiai sugebėjo susikrauti dviženklę persvarą ir trečią kartą šiame sezone įveikti „Bulls“ krepšininkus.

Įdomu ir tai, jog ketvirtą kartą iš eilės Čikagos ekipą įveikę „Raptors“ iki šios serijos varžovams buvo pralaimėję net vienuolika rungtynių paeiliui.

Prie komandos sėkmės vargiai teprisidėjo Valančiūnas, per vos 18 aikštėje praleistų minučių atkovojęs keturis kamuolius, blokavęs metimą ir surinkęs po dvi klaidas bei pražangas. Vienintelius du dvitaškius prametęs lietuvis rungtynes užbaigė nepelnęs nė vieno taško.

Tai tik penktas kartas JV karjeroje, kai aukštaūgis rungtynes užbaigė su nuliu pelnytų taškų statistikos stulpelyje. Tiesa, visi keturi iki šiol matyti „nuliniai“ pasirodymai buvo užfiksuoti dar debiutiniame Jono sezone – nuo 2012-ųjų metų gruodžio iki 2013-ųjų kovo mėnesio.

Dvejose iš šių rungtynių Valančiūnas aikštėje pasirodė tik simboliškai, sužaisdamas 2 ir 4 minutes ir nė karto nemesdamas į krepšį, o šešiolika šiąnakt sužaistų minučių tapo ilgiausiu „sausu“ lietuvio pasirodymu per visą jo NBA karjerą.

„Bulls“: Justinas Holiday 26 (6/9 trit.), Lauri Markkanenas 22 (12 atk. kam.), Nikola Mirotičius 20, Denzelis Valentine'as 14, Robinas Lopezas 12 (6 rez. perd.), Jerianas Grantas 11 taškų.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 35 (5/8 trit., 10/10 baud.), Delonas Wrightas 25 (10/15 met., 13 atk. kam., 5 rez. perd.), Kyle'as Lowry (5/14 met.) ir Serge'as Ibaka (3 blk.) po 16, Fredas VanVleetas 13 taškų.

Šansą reabilituotis Jonas gaus jau šį penktadienį, kai „Raptors“ svečiuosis Milvokio mieste, kur jų lauks atsirevanšuoti už šią savaitę tarpusavio dvikovoje po pratęsimo patirtą pralaimėjimą sieksiantys „Bucks“ krepšininkai.