Pagrindiniu vakaro akcentu taps pirmoji šio sezono Jameso Hardeno ir Kawhi Leonardo akistata.

Barzdotasis „Rockets“ lyderis šiandien yra laikomas pagrindiniu favoritu iškovoti naudingiausio lygos žaidėjo titulą. Per rungtynes vidutiniškai net po 31,6 taško ir 9,4 rezultatyvaus perdavimo renkantis gynėjas šiuo metu yra rezultatyviausias lygos krepšininkas, o pagal antrąjį rodiklį nusileidžia tik praėjusios sezono MVP Russellui Westbrookui.

Savo ruožtu vieno geriausiai besiginančių NBA žaidėjų reputaciją turintis Leonardas pastarajame „Spurs“ susitikime su Dalaso „Mavericks“ klubu į aikštę žengė pirmą kartą šiame sezone. Per 16 aikštėje praleistų minučių tylusis San Antonijaus simbolis pelnė 13 taškų, tačiau po rungtynių susilaukė šiltų Greggo Popovičiaus komplimentų.

Dvikovoje žiūrovų lauks ir daug kitų įdomių mikrodvikovų. Veteranai Pau Gasolis ir Manu Ginobili stos į kaktokmušą su sparčiai tobulėjančiu šveicaru Clintu Capela ir geriausiu praėjusio sezono šeštuoju žaidėju Ericu Gordonu, o įžaidėjo pozicijoje susirems puikiu krepšinio suvokimu pasižymintys Tony Parkeris ir Chrisas Paulas.

Praėjusių metų atkrintamosiose varžybose konferencijos pusfinalyje San Antonijaus klubui rezultatu 2:4 nusileidę „Rockets“ į rungtynes atvyksta su vienuolikos laimėtų rungtynių serija ir siekiu atsirevanšuoti principiniam Teksaso valstijos varžovam.

„Spurs“ krepšininkų laukia rimtas iššūkis – sezoną solidžiai pradėjusi ekipa daug užtikrintesnį žaidimą demonstruoja namų (13-2) nei išvykos (6-7) rungtynėse.

Išskirtinio dėmesio sulaukusiam susitikimui „Rockets“ ruošia neeilinį reginį, pakrikštytą „All black“ vakaru. Pastarosiomis savaitėmis klubas aktyviai ragino į „Toyota Center“ areną atvyksiančius žiūrovus dėvėti tik juodus rūbus.

Atkrintamųjų varžybų atmosferą neabejotinai sukursiantis įvykio vaizdo įrašą DELFI TV portale bus galima rasti tris dienas po susitikimo pabaigos.

Šią savaitę NBA rungtynes stebėti pakvies ir SPORT1 televizija, kurios eteryje šeštadienį susirungs Klivlando „Cavaliers“ ir Jutos „Jazz“, o sekmadienį – Toronto „Raptors“ ir Sakramento „Kings“ klubai.