Apylygę susitikimo pradžią pirmieji pralaužė arenos šeimininkai, pirmojo kėlinio viduryje Victoro Oladipo ir Thaddeuso Youngo pastangomis spurtavę 17:4 ir atitrūkę trylikos taškų skirtumu.

Pastarasis žaidėjas rungtynes pradėjo įspūdinga rezultatyvumo dvikova su „Knicks“ atstovu Michaelu Beasley – sunkieji krašto puolėjai žaibiškai pelnė po 9 taškus ir tapo rezultatyviausiais dvikovos žaidėjais.

Beasley starto penkete užėmė čiurnos traumos besigydančio Kristapo Porzingio vietą, o kartu su latviu į Indianą neskrido ir atakuojantis gynėjas Timas Hardaway'us, kurį susitikimo pradžioje pakeitė naujokas Damyeanas Dotsonas.

Pirmo kėlinio pabaigoje į aikštę žengę Domantas Sabonis iki ketvirčio pabaigos spėjo atkovoti tris kamuolius, o pirmuosius taškus antro kėlinuko pradžioje pelnė gražiu ir galingu dėjimu iš viršaus.

Nors šis epizodas lietuviui atnešė vienintelius iki ilgosios pertraukos pelnytus taškus, Domui neteko graužtis nagų dėl individualios statistikos – įsibėgėję „Pacers“ antrame kėlinyje susikrovė net 29 taškų persvarą ir absoliučiai dominavo susitikime su istoriniais varžovais.

Per pirmuosius du kėlinius svečiai iš Niujorko pataikė tik vieną tritaškį iš aštuonių bandymų ir įsigudrino prarasti 10 kamuolių.

Antroje susitikimo pusėje vaizdas aikštėje ir toliau nesikeitė. Be rezultatyviausių savo žaidėjų rungtyniavę „Knicks“ beviltiškai klimpo šeimininkų gynyboje ir po trijų ketvirčių atsiliko jau trsidešimties taškų skirtumu.

Pirmoje ketvirtojo kėlinio pusėje skausmingai nukentėjo Sabonis, kovoje dėl atšokusio kamuolio gavęs netyčinį smūgį alkūne į veidą nuo komandos draugo T. J. Leafo. Kelioms akimirkoms sukniubęs lietuvis pakilo su ironiška šypsena – arbitrai epizode įžvelgė jo pražangą prieš Joakimą Noah.

Domanto ir „Pacers“ sirgalių nervus patampė ir dar vienas susirėmimas su vos antrąsias rungtynes šiame sezone žaidusiu prancūzu. Svečių aikštės pusėje į puolimą pasileidęs Noah akivaizdžiai nusistūmė lietuvį, tačiau pražanga ir vėl buvo skirta pačiam Saboniui.

21-erių metų aukštaūgis komplimentų nusipelnė už šiose situacijose pademosntruotą šaltakraujiškumą ir susitvardymą, o susitikimą baigė per 24 minutes surinkęs 12 taškų (5/11 met., 2/2 baud.), 12 atkovotų kamuolių, 2 rezultatyvius perdavimus bei po penkias klaidas ir pražangas.

Septintąjį dvigubą dublį šiame sezone surinkęs lietuvis tapo daugiausiai kamuolių atkovojusiu rungtynių krepšininku, o dviženklius skaičius dviejose statistikos kategorijose surinko pirmą kartą nuo lapkričio 17-os dienos.

„Pacers“: Thaddeusas Youngas 20 (9/11 met.), Bojanas Bogdanovičius 19, Victoras Oladipo 16, Domantas Sabonis, Mylesas Turneris ir Cory Josephas po 12, Darrenas Collisonas 10 taškų (10 rez. perd.).

„Knicks“: Willy Hernangomezas 14 (10 atk. kam.), Michaelas Beasley 13, Dougas McDermottas 12 taškų.

Nuo trečio kėlinio vidurio galimybę pailsinti starto penketo narius turėję „Pacers“ artimiausias rungtynes žais naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, kai namuose priims absoliučius lygos autsaiderius Čikagos „Bulls“.