Niujorko „Knicks“ ir Majamio „Heat“ mače sužaidus vos dvi su puse minutės Kristapas Porzingis iš varžovų baudos aikštelės metėsi link aikštės kampo, siekdamas atkovoti kamuolį po netaiklaus „Knicks“ metimo. Nuo tritaškio linijos ta pačia kryptimi pasileido „Heat“ krašto puolėjas Justise'as Winslow, užmynęs latviui ant dešinės kojos čiurnos.

Latvis krito ant parketo ir keletui akimirkų Niujorko arenoje iššaukė spengiančią tylą. Sulaikę kvapą sirgaliai galiausiai besilaikant už Willy Hernangomezo peties į rūbinę patraukusį Porzingį palydėjo griausmingomis ovacijomis.

„Nemanau, kad tai rimta, šiuo metu man nereikia jokio ramento. Šiuo metu, panašu, kad viskas yra gerai , bet matysime kaip jausiuosi ketvirtadienį“, – po mačo teigė latvis.

Šeimininkai rūbinėje atliko rezultatyviausiam savo krepšininkui magnetinio rezonanso tyrimus, kurie neparodė jokio rimtesnio sužalojimo.

Tačiau ekipos strategas Jeffas Hornacekas lyderio sveikata neberizikavo ir į aikštę latvio nebeleido.

Kitą vertus, situacija to ir nevertė daryti, nes „Knicks“ namuose 115:86 sutriuškino svečius iš Majamio.

„Tas momentas neatrodė labai maloniai, tačiau jis kietas vyrukas“, – po mačo apie K. Porzingio traumos epizodą teigė „Knicks“ strategas Jeffas Hornacekas, kurio auklėtiniai trečiadienį vakare nutraukė trijų iš eilės pralaimėjimų seriją.

K. Porzingis šiame sezone per mačą vidutiniškai pelno po 25,8 taško, atkovoja po 6,8 kamuolio ir atlieka po 1,1 rezultatyvų perdavimą.

„Knicks“ pergalė leido Niujorko klubui pakilti į devintąją Rytų konferencijos vietą.

Artimiausias rungtynes „Knicks“ žais gruodžio 3 d. namuose prieš Orlando „Magic“ ekipą (9/13).