Trijų laisvų dienų pertrauką tarp išvykos rungtynių su „Hawks“ ir artėjančią naktį vyksiančios dvikovos su Šiaurės Karolinos valstijos klubu turėję „Raptors“ krepšininkai ją leido liedami prakaitą treniruotėse ir skirdami dėmesį fizinių jėgų atgavimui. To prireikė po trejų paeiliui varžovų arenose žaistų rungtynių.

Ramiai nusiteikęs JV į žurnalistų klausimus atsakinėjo pakankamai išsamiai, o pokalbio pabaigoje šyptelėjo kalbėdamas apie savo ir būsimojo oponento žaidimo stiliaus panašumus.

– Kiek svarbos turėjo galimybė tiek individualiai, tiek kaip komandai atsitiesti rungtynės Atlantoje (po pralaimėjimų Indianos „Pacers“ ir Niujorko „Knicks“, „Raptors“ varžovus Atlantoje 112:78, – red. past.)?

– Tikrai daug, ypač po tokių sunkių rungtynių, kaip su Indianos klubu. Aš nežinau kas mums nutiko, jei žinočiau – pakeisčiau tai. Bet mačas buvo labai sudėtingas, todėl atsigavimas Atlantoje mums buvo labai naudingas. Tai buvo gera komandinė pergalė. Visi žaidė gerai, visi gavo minučių ir, mano nuomone, visi mėgavosi krepšiniu. Norėtųsi ir daugiau tokių pergalių.

Jūsų žaidybinis laikas pastaruoju metu stipriai svyruoja. Ar sunku išlaikyti susikaupimą ir energiją nežinant, kiek laiko teks praleisti aikštėje?

– Aš esu pasiruošęs kiekvieną vakarą. Mano požiūris nėra toks, jog negavęs minučių pradėčiau kelti bangas, ne. Aš visada pasiruošęs, visada sunkiai dirbu treniruotėse. Kai treneriui manęs reikia, aš visada esu nusiteikęs kovai ir grumtynėms baudos aikštelėje.

Ką turėtumėte padaryti norėdamas užsitikrinti, jog žaisite kiek įmanoma daugiau?

– Atlikti savo užduotis, dirbti savo darbą. Užtvaros, du-prieš-du, kova dėl kamuolių... Turiu sėkmingai išpildyti man patikėtus uždavinius.

Ką šios kelios namuose praleistos dienos jums davė kaip komandai? Kol kas tai ilgiausia pertrauka tarp rungtynių šiame sezone.

– Tokios pertraukos yra labai svarbios. Turėjome tris laisvas, tiksliau ne laisvas, o tris dienas be rungtynių. Tai gera galimybė treniruotis, atstatyti savo kūną, dirbti su svarmenimis. Treniruotės ir gydymo procedūros yra svarbi žaidimo dalis.

JV, praeityje esate turėjęs įsimintinų dvikovų su Dwightu Howardu. Ar smagu rungtyniauti prieš varžovą, kurio žaidimo stilius taip pat orientuotas į baudos aikštelę?

– Taip, smagu kiekvieną dieną matyti vis kitą oponentą. Rytoj laukia Howardas, jis labai stiprus po krepšiu. Man visada patinka galynėtis su į mane panašiais žaidėjais.

Jonas Valančiūnas ir Dwightas Howardas

Toronto „Raptors“ ir Šarlotės „Hornets“ akistata vyks šiąnakt, 2 val. 30 min. Lietuvos laiku.