Per savaitę prancūzas ant parketo taip ir nepasirodė. Jis praleido keturis „Knicks“ mačus bei taip privertė sirgalius dar labiau abejoti jo ateitimi klube. Be J. Noah, Niujorko ekipa ir taip turi tris centrus – Enesą Kanterį, Kyle‘ą O‘Quinną bei Willy Hernangomezą.

J. Noah dar vasarį iškrito iš rikiuotės dėl kelio operacijos, kovą jam buvo skirta 20 rungtynių diskvalifikacija dėl draudžiamų vaistinių preparatų vartojimo, o balandį jam buvo atlikta dar ir peties operacija.

Pastarasiais sezonais traumų kamuotas 32 metų 211 cm ūgio atletas yra pasiruošęs žaisti, tačiau pripažįsta, kad geriausios jo dienos jau yra praeityje. Aukštaūgis nesitiki susigrąžinti formos, kurią iki 2014 metų jis demonstravo Čikagos „Bulls“ ekipoje.

„Ko gero nebebūsiu toks, koks buvau. Negaliu nieko dėl to padaryti. Jaučiu, kad galiu padėti „Knicks“, bet suprantu, kad negaliu stengtis būti žaidėju, kuriuo buvau prieš trejus ar ketverius metus. Tai tiesiog nėra realu“, – žiniasklaidai sakė J. Noah.

2011 metų Europos čempionate Lietuvoje sidabro medalį su Prancūzijos rinktinę iškovojęs sportininkas yra didžiausias Niujorke jau nebedirbančio Philo Jacksono pirkinys bei vienas brangiausių „Knicks“ žaidėjų.

Visą karjerą nuo 2007 metų „Bulls“ garbę gynęs vidurio puolėjas 2016 metų vasarą Čikagos klubui tapo nebereikalingu bei padėjo parašą ant įspūdingos ketverių metų 72 milijonų JAV dolerių vertės sutarties Niujorke.

„Suprantu savo situaciją, yra kaip yra. Tiesiog stengiuosi būti geriausias, koks tik galiu būti. Nežaidžiau 10 mėnesių, patyriau daug traumų, išgyvenau daug dalykų. Aš nesiteisinu, tačiau tai yra mano realybė. Noriu būti atviras su savimi. Visada toks buvau“, – kalbėjo J. Noah.

Praėjusį sezoną „Knicks“ gretose J. Noah sužaidė tik 46 rungtynes, per kurias vidutiniškai įmesdavo po 5 taškus, nuo baudų metimo linijos atakuodamas viso labo 43 procentų taiklumu. Prie to centras pridėdavo 8,7 atkovoto kamuolio.

Tai yra toli nuo statistikos, kurią prancūzas demonstravo 2013-2014 metų sezone, kai buvo išrinktas į simbolinį geriausių NBA žaidėjų penketą. Tuomet 12,6 taško ir 11,3 kamuolio per rungtynes rinkęs dabar tikisi būti naudingas „Knicks“ klubui patirtimi.

„Šioje lygoje patyriau daug – daug pakilimų ir nuopuolių, daug didelių rungtynių, didelių mačų atkrintamosiose varžybose. Visada stengiuosi padėti vyrukams savo patirtimi, nes kažką patyręs žmogus žino apie tai daugiau, nei to nepatyręs“, – tikino J. Noah.