„Domas pasijautė prastai. Leidome jam likti namuose, tačiau jis atvyko ir ruošiasi atlikti apšilimą. Tik prieš pat rungtynių pradžią sužinosime, ar jis galės rungtyniauti“, – prieš mačą žiniasklaidai sakė „Pacers“ vyriausiasis treneris Nate‘as McMillanas.

Vis dėlto D. Sabonis ne tik rungtyniavo, bet ir darė tai solidžiai. Dvigubą dublį užfiksavęs aukštaūgis per 24 minutes pelnė 12 taškų (4/10 dvitaškiai, 0/1 tritaškiai, 4/4 baudos), atkovojo 10 kamuolių, 1 kamuolį perėmė, kartą suklydo ir dukart prasižengė.

Lemiamu metu taškus rinkęs puolėjas po mačo atskleidė, jog buvo apsinuodijęs maistu.

„Praėjusią naktį kažką suvalgiau, nežinau, kas tai buvo, bet tai sukėlė pilvo skausmus, jaučiausi labai prastai. Dabar net nenoriu pagalvoti apie jokį maistą.

Džiaugiuosi, kad galėjau žaisti ir padėti savo bendraklubiams laimėti. Pirmojoje mačo pusėje buvo labai sunku, tačiau po pertraukos suveikė adrenalinas. Visi šaukė ir šoko, tai viską palengvino“, – teigė D. Sabonis.

Lietuvio pasiryžimas rungtyniauti sužavėjo „Pacers“ strategą. N. McMillanas spaudos konferencijoje žurnalistams pasakojo, jog prastai besijautęs, tačiau noru žaisti degęs atletas prieš rungtynes tiesiog paprašė jam duoti 15 minučių.

„Nežinojome, ar Domas šiandien galės žaisti. Vaikis prieš rungtynes tiesiog pasakė „duokite man 15 minučių ir būsiu pasiruošęs“. Jis buvo pajėgus žaisti net 24 minutes, o antroje mačo pusėje įgavo gerą ritmą ir labai padėjo mums laimėti“, – sakė N. McMillanas.

Šį sezoną NBA pirmenybėse D. Sabonis per susitikimą vidutiniškai įmeta po 13,2 taško, sugriebia po 9,5 atšokusio kamuolio bei atlieka po 2,6 rezultatyvaus perdavimo.