M. Kuzminskas karjerą už Atlanto pradėjo tik praėjusį sezoną, kai į Niujorką po sėkmingo karjeros etapo Malagos „Unicaja“ klube jį pasikvietė legendinis treneris Philas Jacksonas. Debiutiniame 205 cm ūgio lietuvis sužaidė 68 mačus, kuriuose jis vidutiniškai aikštelėje praleisdavo po 15 minučių.

„Kuuuuuz“, – NBA debiutantui iš Lietuvos pataikius tritaškį iš susižavėjo ūkdavo krepšinio Meka vadinamoje „Madison Square Garden“ arenoje susirinkę sirgaliai, nors pats Kūzia iš pradžių galvodavo, kad jį nušvilpia.

Nors Niujorko klubas pernai buvo tarp NBA autsaiderių, Kūzia žaidė gana solidžiai ir per rungtynes vidutiniškai rinkdavo po 6,3 taško, po 1,9 atkovoto kamuolio ir po 1 rezultatyvų perdavimą.

Visgi vasarą P. Jacksonas paliko „Knicks“ prezidento postą, o pasikeitus valdžiai, mūsiškis tapo nereikalingas. Šį sezoną 28-erių vilnietis ant parketo praleido vos 2 minutes, per kurias spėjo tik pramesti 2 dvitaškius, o vėliau buvo atleistas.

Tačiau mūsiškiui tai išėjo į naudą – jis iš „Knicks“ ne tik gaus visus pagal sutartį jam 3 mln. JAV dolerių, bet ir dabar yra „laisvasis agentas“, todėl nieko netrukdomas gali ieškotis naujos darbovietės.

Kaip trečiadienį skelbė žurnalistas Davidas Pickas, M. Kuzminskas jau atmetė solidžius Stambulo „Anadolu Efes“, Maskvos srities „Chimki“ ir Stambulo „Daruššafaka“ klubų pasiūlymus.

„Pirmenybė teikčiau ir likti norėčiau NBA – vis tik čia stipriausia pasaulio lyga“, – antradienį feisbuke surengtoje tiesiogine vaizdo konferencijoje kalbėjo krepšininkas.

Bet prieš Mindaugui verčiant naują karjeros puslapį, DELFI NBA siūlo sugrįžti į praėjusį sezoną ir prisiminti įspūdingiausius lietuvio žaidimo epizodus vilkint „Knicks“ marškinėlius.