Konfliktas rungtynėse Niujorke kilo po to, kai L. Jamesas korpusu užstojo kelią link galinės linijos kamuolį besinešusiam „Knicks“ naujokui prancūzui Frankui Ntilikinai, apsistumdžiusiam su Klivlando klubo legenda.

Išvydęs šią situaciją į jaunojo prancūzo gynybą atskubėjo E. Kanteris, mūru stojęs priešais LeBroną ir nedviprasmiškai paaiškinęs, jog neleis provokuoti komandos draugo.

Aistros buvo numalšintos, bet E. Kanteris nepamiršo šio epizodo.

„Man nesvarbu, kas tu esi ir kaip tu save vadini – karaliumi, karaliene ar princese. Man nesvarbu, kas tu toks – mes kovosime, ir niekas atvykęs į Niujorką neturi teisės provokuoti ir išsidirbinėti“, – pareiškė „Knicks“ aukštaūgis.

Netrukus į tokį turko pareiškimą atsakė ir L. Jamesas, panaudojęs tuos pačius žodžius, kuriuos prieš jį išsakė oponentas.

„Aš esu karalius, mano žmona karalienė, o mano dukra yra princesė. Taigi, mes čia turime visus tris“, – ironizavo Klivlando „Cavaliers“ puolėjas.

L. Jamesas nepraleido progos pasisakyti ir apie „Knicks“ vidinius reikalus. Anot LeBrono, „Knicks“ klubas padarė teisingą žingsnį atsisveikindamas su prezidentu Philu Jacksonu

„Aš manau, kad klubui atsisveikinus su senu bičiuliu, treneris Jeffas Hornacekas pagaliau turi laisvę ir komandoje gali įgyvendinti savo viziją. Akivaizdu, kad tai, ką jis daro, yra efektyvu“, – šypsodamasis pažymėjo puolėjas.

Dramatiškas rungtynes Niujorke L. Jamesas baigė triumfuodamas – jis pelnė 23 taškus, atkovojo 9 kamuolius ir atliko 12 rezultatyvių perdavimų, o „Cavaliers“ laimėjo 104:101.