Arvydas ir Ingrida Saboniai užaugino keturis vaikus, iš kurių krepšininkais tapo du. Vyriausiasis sūnus Žygimantas ir jauniausia iš visų poros vaikų – dukra Aušrinė – pasuko kitais keliais, o Domantas ir Tautvydas tapo krepšinio profesionalais.

Tiesa, rungtyniauja jie abu skirtinguose pasaulio kraštuose ir skirtingame lygyje. D. Sabonis antrą sezoną žaidžia NBA čempionate, o T. Sabonis karjerą toliau tęsia antroje pagal pajėgumą Ispanijos lygoje – nuo šio sezono atstovauja Kasteljono „Amics“ ekipai.
Žinote, šiais laikais yra „YouTube“, kur tu gali rasti daug ką. Taip, Domantas žiūrėjo ir žiūrėjo daugybę vaizdo įrašų, kuriuose nufilmuotas žaidžiantis tėtis – taip jis bandė išmokti jo judesių, stebėjo, kaip judėti aikštėje
Tautvydas Sabonis

Vasarą po mainų iš Oklahomos „Thunder“ į „Pacers“ persikėlęs D. Sabonis naujoje vietoje apsiprato itin greitai.

Trenerio Nate'o McMillano pasitikėjimą žaibiškai užsitarnavęs lietuvis per šio sezono rungtynes ant parketo vidutiniškai praleidžia po 26,6 min., pelno po 13 taškų, atkovoja po 10,2 kamuolio ir atlieka po 2,8 rezultatyvaus perdavimo.

„Domantas – labai protingas vaikinas. Man patinka jo daroma įtaka mūsų atakoms. Kai Domas dalyvauja derinyje „du prieš du“, tai tikrai nereiškia, kad ataka baigsis standartiniais veiksmais – kamuolį jis bet kada gali atmesti į šalį, taip sukurdamas progą kitam komandos draugui. Jis juos tiesiog daro geresniais“, – susižavėjimo komandos naujoku neslepia „Pacers“ treniruojantis N. McMillanas.

Sekdamas savo brolio žaidimą rankomis trina ir Tautvydas, kaip ir „Pacers“ treneris išskiriantis unikalų Domanto bruožą – puikų aikštės matymą ir norą padėti komandos draugams nuolat dalijantis kamuoliu.

„Iš savo tėčio paveldėjome labai daug: ūgį, jėgą, taip pat ir požiūrį į krepšinį. Domas jaučiasi komfortabiliai, kai gauna kamuolį – jis ne tik žaidžia pats, bet ir pamato laisvus metikus. Įgūdis, kuris vis dar gali nustebinti tuos, kurie jo nepažįsta“, – Ispanijos portalui „El Mundo Deportivo“ pasakojo T. Sabonis.

Vitalijus Potapenka, Arvydas Sabonis

Anot Tautvydo, nėra jokių abejonių, kad iš visos šeimos būtent Domantas labiausiai atsigimė į krepšinio legenda tapusį savo tėtį Arvydą.

„Mūsų tėtis yra labai užsispyręs, specifinio charakterio žmogus. Jis niekada nenorėjo kištis į mūsų sprendimus, kadangi vadovavosi savo pavyzdžiu – visus asmeninius reikalus visuomet spręsdavo pats. Nors mums tikrai padėdavo.

Tai buvo neišvengiama – krepšinis buvo mūsų kraujyje, visi norėjome žaisti, ir vaikystėje Malagoje turėjome progą tai daryti, – prisiminė T. Sabonis. – Domantas charakteriu į tėtį panašiausias iš visų mūsų: pernelyg reikšti jausmų jis nemėgsta. Kuklus, tylus, labai darbštus, kruopštus ir perfekcionistas.“

Pasak T. Sabonio, pastarojo sezono Domanto sėkmę lėmė kelios aplinkybės. Genai, trenerio pasitikėjimas, pozicijos pakeitimas (dabar Domantui dažniau tenka grumtis po lenta) ir atsakingas brolio požiūris į darbą.

Ar Domantas bando kopijuoti savo tėtį? Anot Tautvydo, aklai to daryti brolis niekada nemėgino, tačiau kai kuriuos A. Sabonio žaidimo braižo aspektus Domantas pasisavino ne tik kartu sportuodamas, bet ir žiūrėdamas vaizdo įrašus.

„Žinote, šiais laikais yra „YouTube“, kur tu gali rasti daug ką. Taip, Domantas žiūrėjo ir žiūrėjo daugybę vaizdo įrašų, kuriuose nufilmuotas žaidžiantis tėtis – taip jis bandė išmokti jo judesių, stebėjo, kaip judėti aikštėje“, – pasakojo Tautvydas, Ispanijoje įprastai vadinamas mažybiniu vardu „Tuti“.

„Tačiau kai kurių savybių iš interneto neišmoksi, jos perimamos natūraliai. Pavyzdžiui, Domantas, kaip ir tėtis, mažai kalba. Tačiau jis iš tų, kurių balsas garsiai skamba ir kurie ir yra tvirti tada, kai to labiausiai reikia“, – broliu didžiavosi T. Sabonis.