Praktiškai visą sezono pradžią su kostiumu ant atsarginių žaidėjų suolelio praleidęs M. Kuzminskas „Knicks“ komandą buvo priverstas palikti, nes šiai teko atlaisvinti vietą po diskvalifikacijos į rikiuotę grįžusiam Joakimui Noah.

„Niujorke, ką aš galiu pasakyti? Tai buvo vienas gražiausių etapų mano gyvenime ir jis dabar yra baigtas. Per greitai? Nežinau, bet tikiu, kad gyvenime viskas nutinka su priežastimi“, – emocingoje žinutėje „Instagram“ rašė pats lietuvis.

Tačiau ne visiems gerbėjams patiko „Knicks“ vadovų sprendimas atsisveikinti su Kūzia.

„Vieną kartą buvęs „Knicks“ žaidėju visuomet juo ir liksi. Mes tavęs pasiilgsime“, – rašė gerbėja Lauren.

„Jie padarė klaidą, – kreipdamasis į Mindaugą neabejojo sirgalius Craigas. – Tau turėjo atitekti Michaelo Beasley minutės. Nors „Knicks“ su tavimi atsisveikino, tačiau aš tave ir toliau stebėsiu.“

„Tu kur kas geresnis nei Lance'as Thomasas, kuris kažkodėl gauna žaidimo laiko“, – suprasti negalėjo ir Isaac‏as.

Prie daugybės palaikymo žinučių ir paguodos žodžių socialiniuose tinkluose prisidėjo ir apie „Knicks“ žaidimą rašantis ESPN žurnalistas Ianas Begley, kuris buvo itin susižavėjęs lietuvio atsisveikinimo laišku, komandos draugas Kristapas Porzingis ar net aktorius Benas Stilleris.

Po atleidimo M. Kuzminskas 48 valandas bus atleistųjų žaidėjų sąraše. Jei per šį laiką lietuvį į savo gretas pasikvies kita NBA ekipa, ji perims puolėjo 3 mln. JAV dolerių vertės sutartį.

Tačiau jeigu per dvi paras nauja komanda neatsiras, „Knicks“ turės sumokėti jam likusią šio sezono algą, o pats krepšininkas galės nevaržomas pasirinkti naują karjeros stotelę NBA lygoje ar už jos ribų.

Kad ir kaip bepasibaigtų sutarties likimas, tačiau dėmesio Kūzią turėtų sulaukti. Anot „New York Post“ žurnalisto Marco Bermano, lietuviu jau domisi trys stipriausios pasaulio krepšinio lygos klubai – Atlantos „Hawks, Los Andželo „Lakers“ ir Čikagos „Bulls“.

Taip pat skelbiama, kad iš visų lygos komandų dar bent keturios galėtų bandyti prisivilioti Lietuvos rinktinės lyderį, nes „algų kepurėje“ tam turi pakankamai vietos. Šios ekipos – Bruklino „Nets“, Filadelfijos „76ers“, Finikso „Suns“ ir Sakramento „Kings“.

M. Kuzminskas karjerą už Atlanto pradėjo tik praėjusį sezoną, kai į Niujorką po sėkmingo karjeros etapo Malagos „Unicaja“ klube jį pasikvietė legendinis treneris Philas Jacksonas.

Visgi vasarą P. Jacksonas paliko „Knicks“ prezidento postą, o pasikeitus valdžiai, mūsiškis tapo nereikalingas. Šį sezoną lietuvis ant parketo praleido vos 2 minutes, per kurias spėjo tik pramesti 2 dvitaškius.

Debiutiniame sezone M. Kuzminskas sužaidė 68 mačus, kuriuose jis vidutiniškai aikštelėje praleisdavo po 15 minučių. Nors Niujorko klubas pernai buvo tarp NBA autsaiderių, Kūzia žaidė gana solidžiai ir per rungtynes vidutiniškai rinkdavo po 6,3 taško, po 1,9 atkovoto kamuolio ir po 1 rezultatyvų perdavimą.