Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės lyderis puikiai supranta savo situaciją ir numano, kad jau sekmadienį jis gali būti atleistas arba išmainytas į kitą ekipą.

Šį sezoną vos 2 minutes rungtyniavęs puolėjas yra nereikalingas „Knicks“ klubui, kuris tiesiog privalės atsisakyti vieno žaidėjo pasibaigus Joakimo Noah 20 rungtynių diskvalifikacijai.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį M. Kuzminskas vėl nežaidė ir pasipuošęs kostiumu stebėjo, kaip „Knicks“ namuose 118:91 sutriuškina Sakramento „Kings“ ekipą.

Niujorko klubas šį sezoną jau pasiekė 7 pergales ir patyrė 5 nesėkmes, o M. Kuzminskas neslepia noro likti ir žaisti kartu su puikią formą demonstruojančiu Kristapu Porzingiu, kuris pastarajame mače pelnė 34 taškus.

Lietuvis džiaugiasi „Knicks“ progresu, tačiau jau susitaiko ir su tuo, jog jis nėra šio proceso dalis. Išvykti pasiruošęs puolėjas siunčia aiškią žinutę kitiems NBA klubams, kuriems jis gali tapti solidžiu pastiprinimu.

„Manau, jog ateinantys treji metai bus geriausi mano karjeroje. Tikiuosi to, nes dar niekada nesijaučiau taip gerai fiziškai ir psichologiškai.

Jei būtų įmanoma likti Niujorke, būčiau daugiau nei laimingas. Žaisti čia ir laimėti yra puikus jausmas, ypač šiais metais, kai visi žaidžia gerai ir laimi daugiau rungtynių.

Atmosfera treniruotėse šiemet yra puiki, todėl jei turėčiau galimybę likti, žinoma, norėčiau likti. Visgi, jei tokios galimybės nėra, aš tiesiog noriu žaisti“, – JAV spaudai sakė M. Kuzminskas.

Lietuvį į stipriausią pasaulio krepšinio lygą iš Ispanijos prisiviliojo Philas Jacksonas, kuris tarpsezonio metu buvo atleistas. 28 metų 205 cm ūgio krepšininkas pritaria, jog tai buvo esminis įvykis jo karjeroje Niujorke.

„Vasarą daug dalykų pasikeitė. Akivaizdu, kad pernai komanda nebuvo tokia gera, todėl tie pokyčiai buvo reikalingi. Šaunu, kai toks žmogus kaip P. Jacksonas yra tavo gerbėjas. Buvau laimingas dirbdamas su juo.

Philas davė man daug patarimų, o papildomai motyvavo vien tai, jog matydavau jį komandos treniruotėse. Tačiau tas sezonas jau praeityje. Dabar „Knicks“ klubui vadovauja kiti vyrukai, kurie savo darbą atlieka puikiai“, – dėstė M. Kuzminskas.

Dukart Europos vicečempionas savo debiutiniame sezone NBA pirmenybėse sužaidė 68 susitikimus, kuriuose vidutiniškai pelnydavo po 6,3 taško, atkovodavo po 1,9 kamuolio bei atlikdavo po 1 rezultatyvų perdavimą.