Puikiai šį sezoną pradėjusį K. Porzingį pristabdė alkūnės skausmai.

Trečiadienį latvis surengė įsimintiną pasirodymą ir Niujorko „Knicks“ ekipai 118:113 padėjo išplėšti pergalę prieš Šarlotės „Hornets“, tačiau po susitikimo pripažino, kad nesijautė gerai.

Netrukus paaiškėjo, kad latvis skundėsi ne veltui. Aukštaūgis praleido ketvirtadienio nakties susitikimą su „Magic“, kuriame simboliškai aikštėje debiutavo Mindaugas Kumzinskas, o „Knicks“ pralaimėjo 99:112. Niujorko klubas paskelbė, kad latvis negalėjo žaisti ir dėl alkūnės skausmų, ir dėl sužeistos kairės čiurnos.

Pats K. Porzingis pripažįsta, kad nuolatinės alkūnės problemos jam jau nusibodo.

„Kai aš sutrenkiu alkūnę, ji ištinsta, tampa jautri, mano ranka nebėra tokia funkcionali ir negaliu jos pilnai ištiesti. Tai man nepatinka. Visuomet reikia laukti, kol patinimas praeis, ir tai nuolat kartojasi. Po sezono gali tekti kreiptis į medikus rimtesniam gydymui, nes tai negali tęstis nuolatos“, – kalbėjo K. Porzingis.

„Kai kažką skauda, visuomet yra geriau vienas rungtynes pasiilsėti, kad vėliau netektų praleisti visos eilės susitikimų. Šiuo atveju man reikėjo pailsinti čiurną, tačiau aš tikiuosi, kad kitose „Knicks“ rungtynėse jau galėsiu dalyvauti“, – pažymėjo jis.

K. Porzingis NBA lygoje žaidžia antrą sezoną. Ilgiausia iš eilės latvio sužaistų rungtynių serija stipriausioje pasaulio lygoje – 26.

Šią vasarą latvis į pagalbą pasitelkė ispanų fizioterapeutą Manolo Validvjeso, kuris jam padeda po krūvių atsigauti ir Niujorke.

Šį sezoną per 10 sužaistų rungtynių K. Porzingis vidutiniškai pelnė po 30 taškų.