NBA skelbia, kad naujasis elektroninės lygos konsulas turės organizuoti neleidžiamų preparatų testavimo procedūras. Manoma, kad būsimos lygos atrankose dalyvaus tūkstančiai žaidėjų, todėl yra tikimybė, kad keletas iš jų gali susigundyti įgauti neleistiną pranašumą.

eSporto industrijoje vis dažniau pastebimi bandymai vartoti nikotiną ar metamfetaminą, kurie pagerina žaidėjų ištvermę ir reakciją rungtynių metu. Aukščiausio lygio organizacijos – Bostono „Celtics“, Klivlando „Cavaliers“ ir kt. – negali rizikuoti savo reputacija ir puoselėjamomis vertybėmis, susijusiomis su sveika gyvensena. Šie sprendimai atspindi rimtą lygos požiūrį į būsimą projektą.
NBA darbo skelbimas

Visgi kiti NBA atstovai (klubų savininkai, buvę ir esami žaidėjai), laukdami oficialios krepšinio eSporto lygos starto, priima ir kitus vaizdo žaidimų industrijai reikšmingus sprendimus.

Nuo ateinančio sezono Hiustono „Rockets“, Golden State „Warriors“ ir „Cavaliers“ bus oficialūs Šiaurės Amerikos „League of Legends“ lygos eSporto klubai. NBA organizacijos dalyvaus ne tik virtualiojo krepšinio čempionate, bet ir rungtyniaus vieno populiariausio žaidimo („League of Legends“) pasaulio čempionate.

Atskleidžiama, kad NBA atstovai dalyvavo ilgame atrankos procese, kuriame turėjo pateikti savo klubo viziją eSporto industrijoje, bei pagrįsti būsimus finansinius sprendimus, susijusius su šia industrija. „ESPN“ šaltinių teigimu, patekimas į elektroninio sporto lygos klubų gretas galėjo kainuoti 13 milijonų JAV dolerių.

Svarbu paminėti, kad „League of Legends“ Šiaurės Amerikos regiono lygoje dalyvauja ir daugiau organizacijų, susijusių su NBA. „Echo Fox“ priklauso legendinės Los Andželo „Lakers“ komandos nariui Rickui Foksui, o į „Cloud9“ klubą yra investavę vieni iš „Warriors“ savininkų.

Įdomu tai, kad ilgą laiką sporto pasaulyje aistruoliai buvo pripratę prie didelės klubų infrastruktūros, kurią sudarydavo kelių sporto šakų atstovai. Pavyzdžiui, „Barcelonos“ klube yra futbolo, krepšinio, rankinio ir riedučių ritulio komandos. Tuo tarpu NBA klubai sprendžia dilemas, kurių pagrindas yra ne klasikiniai sportai, o eSporto disciplinos, todėl nuo šiol Hiustono „Rockets“ aplinką sudarys krepšinio, elektroninio krepšinio ir „League of Legends“ žaidimo komandos.