Nors svečiai iš Kalifornijos antro kėlinio pradžioje turėjo net 18 taškų deficitą, tačiau lengvai pasiduoti nė neketino. Sukandę dantis „Lakers“ nariai mažino atsilikimą, kol trečiame kėlinyje rezultatą dvitaškiu metimu galiausiai išlygino Brandonas Ingramas (68:68).

Nuo šios akimirkos svarstyklės svyravo tai į vienos, tai į kitos komandos pusę, o rungtynių likimas sprendėsi paskutinėmis akimirkomis.

Švieslentėje degant lygiam rezultatui 110:110, lemiamoje atakoje kamuolys buvo patikėtas „Blazers“ lyderiui Damianui Lillardui, kuris nei savo komandos draugų, nei trenerių, nei sirgalių nenuvylė.

27-erių metų gynėjas švystelėjo tritaškį per ilgarankio B. Ingramo rankas, o kamuolys skrodė tinklelį, Los Andželo ekipai palikęs vos 0,7 sek. Ir šio laiko svečiams išplėšti pratęsimo jau nebeužteko.

Susitikimo didvyriu tapęs D. Lillardas buvo ir rezultatyviausias žaidėjas abiejų ekipų gretose. Amerikietis per 39 žaidimo minutes pelnė 32 taškus, pataikydamas 6 dvitaškius iš 12, 2 tritaškius iš 6 ir realizuodamas visus 14 baudų metimų.

„Lakers“ komandai, norint pakovoti dėl pergalės Portlande, itin pritrūko antrojo praėjusios vasaros NBA naujokų biržos šaukimo Lonzo Ballo indėlio. 19-metis per 28 minutes vos du kartus metė į krepšį ir aikštelę paliko su apskritu nuliu taškų grafoje. Tiesa, gynėjas sugebėjo atlikti 4 rezultatyvius perdavimus ir išrašyti 2 blokus, o jo +/- rodiklis buvo geriausias komandoje (+10).

„Blazers“: Damianas Lillardas 32 (5 rez. perd.), Jusufas Nurkičius 28 (3 per. kam.), CJ McCollumas 22 (5/8 trit., 5 rez. perd.), Patas Connaughtonas 9 taškai.

„Lakers“: Brookas Lopezas 27, Kyle'as Kuzma 22, Brandonas Ingramas, Jordanas Clarksonas (4 rez. perd.) ir Kentaviousas Caldwellas-Pope'as po 14 taškų.