Šeimininkų trenerių štabas šioms rungtynėms ir vėl neregistravo Mindaugo Kuzminsko. Lietuvis kartu su gynėju Ronu Bakeriu susitikimą stebėjo nevilkėdamas sportinės aprangos. „Knicks“ ekipa krašto puolėjo kol kas neįtraukė į sudėtį nė vienose iš šešerių šio sezono rungtynių.

Rungtynes žadą atimančiu žaidimu pradėjo Kristapas Porzingis. Iš visų įmanomų aikštės taškų stulbinančiu taiklumu atakavęs latvis per mažiau nei pusę pirmojo kėlinio spėjo surinkti 13 taškų, o jo vedami „Knicks“ privertė Denverio klubo vyriausiąjį trenerį Mike'ą Malone'ą žaibiškai išnaudoti net dvi minutės pertraukėles.

Po pauzės Kristapas kiek išsimušė iš žaidybinio ritmo ir prametė artimiausius tris metimus, tačiau puolimo ašies vaidmenį iš jo perėmė Enesas Kanteris. Pirmame kėlinyje be klaidų iš žaidimo atakavęs turkas padėjo Niujorko krepšininkams per pirmąsias dvylika minučių susikrauti dešimties taškų persvarą.

Užtikrintą žaidimo tempą išlakyti sugebėjo ir atsarginiai „Knicks“ žaidėjai, antrojo kėlinio pradžioje ne tik išsaugoję, bet ir nežymiai padidinę šeimininkų pranašumą, o į aikštę grįžę starto penketo žaidėjai užbaigė puikiai sužaistą pirmą rungtynių pusę.

Nesulaikomai žaidęs K. Porzingis jau iki ilgosios pertraukos surinko 22 taškus, o prieš pat ketvirčio sireną pasižymėjo pataikydamas itin sudėtingą dvitaškį ir kitame aikštės gale blokuodamas Paulo Millsapo metimą. Sužaidus du kėlinius „Knicks“ pirmavo daugiau nei solidžiu 22 taškų skirtumu.

Prie milžiniško atotrūkio svariai prisidėjo ir veteranas įžaidėjas Jarrettas Jackas, per pirmąją rungtynių pusę spėjęs atlikti 9 rezultatyvius perdavimus.

Visgi svečiai iš Denverio jau trečio kėlinio pradžioje išsklaidė „Knicks“ gerbėjų svajas apie lengvą pergalę. Trys Niujorko krepšininkų paeiliui prarasti kamuoliai tapo septyniais be atsako „Nuggets“ pelnytais taškais, o po Jeffo Hornaceko minutės pertraukėlės šeimininkai ir toliau nerado savojo žaidimo ir ėmė vis giliau grimzti į žaidybinę krizę.

Gary Harriso tritaškių užvesti „Nuggets“ sugebėjo atkarpą sužaisti neįtikėtinu spurtu 18:2 ir sumažinti Niujorko žaidėjų pranašumą nuo 23 iki 7 taškų, bet tuo šeimininkų košmaras nesibaigė.

Net dvylika kamuolių kėlinyje praradę „Knicks“ neužilgo atsidūrė besivejančios komandos vaidmenyje. Nikola Jokičiaus ir Paulo Millsapo vedami Denverio krepšininkai padėjo svečiams per dvylika minučių pelnyti net 38 taškus ir grąžinti intrigą į rungtynes.

Praėjusią naktį Brukline su „Nets“ klubu žaidę M. Malone'o auklėtiniai trečiame kėlinyje pelnė 40 taškų.

Ketvirčio pabaigoje „Knicks“ ant savo pečių traukti dar sykį ėmėsi K. Porzingis, kurio dėjimas iš viršaus po Courtney Lee perdavimo padėjo šeimininkams persversti rezultatą savo naudai. Prieš lemiamą kėlinį Niujorko klubas turėjo trapią trijų taškų persvarą.

Svarbiausiomis susitikimo minutėmis prabilo visas rungtynes pratylėjęs Timas Hardaway'us. Atakuojantis gynėjas pelnė 11 taškų paeiliui ir padėjo šeimininkams atitrūkti aštuonių taškų atstumu.

Nepaisant „Nuggets“ sužaistos atkarpos 7:0, susitikimo pabaigoje rezultatyvusis latvis sugebėjo ištraukti šeimininkų komandą ir padėjo jai iškovoti trečiąją pergalę iš eilės, o susitikimo pabaigoje mesdamas baudų metimus pirmą kartą girdėjo garsiausia pasaulio arena vadinamoje „Madison Square Garden“ susirinkusių sirgalių jam adresuotą skanduotę „M-V-P“.

Per 34 aikštėje praleistas minutes K. Porzingis pasiekė naują karjeros rezultatyvumo rekordą pelnydamas 38 taškus (14/26 met., 4/7 trit., 6/6 baud.), prie kurio pridėjo 7 atkovotus kamuolius, 2 rezultatyvius perdavimus ir 3 blokus. Įspūdingos statistinės eilutės nesugadino ir penketai prarastų kamuolių bei asmeninių pražangų grafose.

Latvių aukštaūgis 30-ies pelnytų taškų ribą pasiekė penktą kartą per pirmąsias šešerias šio sezono rungtynes. Tai pirmas toks individualus pasiekimas 72-ąjį sezoną skaičiuojančio „Knicks“ klubo istorijoje. Per pirmuosius du karjeros sezonus Kristapas tokį rezultatyvumą pademonstravo tik dviejusoe sustikimuose.

Įspūdingą pasirodymą iš Liepojos kilęs krepšininkas surengė ne tik puolime, bet ir savoje aikštės pusėje – viso susitikimo metu Kristapo gynybos pralaužti nesugebėjęs vienas „Nuggets“ lyderių Paulas Millsapas pataikė tik 2 iš 13 iš žaidimo atliktų metimų.

„Knicks“: Kristapas Porzingis 38, Kyle'as O'Quinnas 15 (12 atk. kam., 5 blk.), Timas Hardaway'us 13, Enesas Kanteris ir Courtney Lee po 12, Dougas McDermottas 11 taškų.

„Nuggets“: Nikola Jokičius 28 (6/10 trit.), Jamalas Murray 20, Gary Harrisas 18, Emmanuelis Mudiay 15, Willas Bartonas 13 taškų.

Artimiausias rungtynes „Knicks“ naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį namuose žais su Hjustono „Rockets“ ekipa.