Antrą kartą iš eilės prieš savąją publiką „Bankers Life Fieldhouse“ arenoje žaidę „Pacers“ (1/1) krepšininkai neturėjo jokių šansų prieš Portlando „Trail Blazers“ (2/0) komandą – 96:114 (25:31, 27:31, 21:29, 23:23).

Nate'as McMillanas šioje akistatoje turėjo verstis be smegenų sukrėtimą patyrusio pagrindinio vidurio puolėjo Myleso Turnerio, todėl komandos lyderio poziciją starto penkete patikėjo naujokui D. Saboniui.

Visgi 28 minutes ant parketo praleidęs 211 cm ūgio lietuvis pasižymėjo tik 3 taškais (1/4 dvit., 0/1 trit., 1/4 baud. met.), 3 kartus suklydo ir 4 sykius prasižengė. Nors Domas ir atkovojo 8 kamuolius bei atliko po 1 rezultatyvų perdavimą ir bloką, tačiau jo +/- rodiklis „Pacers“ gretose kartu su Victoru Oladipo buvo pats blogiausias (-18).

Nors mačas tiek aukštaūgiui iš Lietuvos, tiek ir komandai nesusiklostė, tačiau jo dar ilgai pamiršti D. Saboniui neleis ant veido likę įbrėžimai.

„Šiek tiek gelia“, – po rungtynių žurnalistams prisipažino lietuvis, iš varžovo „dovanėlę“ gavęs kovodamas dėl kamuolio.

#Pacers center Domantas Sabonis on being raked across the face, and his goals as a starter pic.twitter.com/wpmQa2hHl5— Scott Agness (@ScottAgness) October 21, 2017

„Mes perstūmėme jį į pirmąjį penketą, o su šiais vyrukais jam kartu teko žaisti labai mažai“, – po 16 taškų benefiso vos tris įmetusį lietuvį užstojo „Pacers“ treneris.

Visgi kartu su D. Saboniu iš Oklahomos „Thunder“ atvykęs V. Oladipo žurnalistams stengėsi pabrėžti, kad aukštaūgio žaidimą reikėtų vertinti ne tik pagal pelnytus taškus.

„Damo daro viską. Jis gali gintis prieš visų penkių pozicijų žaidėjus, gali kovoti dėl kamuolių, gali rinkti taškus, gali statyti užtvaras. Jis atlieka daug juodo darbo, kurio žmonės tiesiog nemato. Jis puikus žaidėjas ir labai geras komandos draugas“, – mintimis dalijosi gynėjas.

O ir iš lietuvio pasisakymo akivaizdžiai galima spręsti, kad ne taškai jo žaidimo prioritetas.

„Asmeniškai aš stengiuosi žaisti taip pat, – paklaustas, ar jaučia skirtumą žaisdamas pirmame ir antrame penketuose, atsakė Domas. – Žaidžiu agresyviai, stengiuosi kiek įmanydamas padėti gynyboje ir kovoti dėl kamuolių.“

Tiesa, gynyboje tiek Domui, tiek ir komandos draugams tvarkytis sekėsi gana sunkokai. Ypač gaudant vikrųjį CJ McCollumą, kuris ant parketo sugrįžo po vienerių rungtynių diskvalifikacijos. Gynėjas į „Pacers“ krepšį įmetė 28 taškus, iš žaidimo realizavęs 12 metimų iš 18 bandymų.

Tuo metu D. Sabonio tiesioginis konkurentas Jusufas Nurkičius prie pergalės prisidėjo 11 taškų, 3 rezultatyviais perdavimais, bet vos 2 atkovotais kamuoliais. Be to, bosnis per 26 minutes suklydo net 6 kartus ir 5 sykius prasižengė.

„Pacers“: Victoras Oladipo (5/17 metimai iš žaidimo) ir T.J. Leafas po 17, Darrenas Collisonas 14 (4 rez. perd.), Bogdanas Bogdanovičius 11 taškų.

„Trail Blazers“: CJ McCollumas 28, Damianas Lillardas 18 (7 rez. perd.), Evanas Turneris 17, Al-Farouqas Aminu 16 (16 atk. kam.), Jusufas Nurkičius 11 taškų.