Viskonsino valstijoje esančiame Milvokio mieste akis į akį stos graikų fenomeno Giannio Antetokounmpo vedami vietos „Bucks“ ir LeBrono Jameso atstovaujama Klivlando „Cavaliers“ ekipa.

Šiems klubams tai bus antrosios naujojo sezono rungtynės, o pirmuose susitikimuose varžovai įveikė Bostono „Celtics“ krepšininkus – „Cavaliers“ savoje arenoje tą padarė rezultatu 102:99, o Milvokio komanda išvykoje oponentus palaužė 108:100.

Atidaromosiose komandų rungtynėse itin įspūdingus pasirodymus surengė jau minėtieji ekipu lyderiai: L. Jamesas susitikime su „Celtics“ surinko 29 taškus, 16 atkovotų kamuolių ir 9 rezultatyvius perdavimus, o G. Antetokounmpo – 37 taškus ir 13 atkovotų kamuolių.

Prieš sezoną rengtose apklausose abu krepšininkai buvo minimi tarp pretendentų laimėti sezono MVP titulą.

Ketveriose pernai vykusiose varžovų akistatose tris kartus triumfavo „Cavaliers“, o Milvokio komanda iškovojo vieną pergalę.

Praėjusiame sezone 42 pergales iškovoję Jasono Kiddo vadovaujami „Bucks“ užėmė šeštąją vietą ir pirmajame atkrintamųjų varžybų etape rezultatu 2:4 nusileido Toronto „Raptors“ ekipai, o L. Jameso vedama komanda trečią kartą iš eilės iškopė į NBA superfinalą, kuriame 1:4 pripažino „Golden State Warriors“ pranašumą.

Primename, jog NBA rungtynes Lietuvoje tiesiogiai transliuoja ir Sport1 televizija, naktį iš šeštadienio į sekmadienį savo žiūrovams parodysianti Memfio „Grizzlies“ ir „Golden State Warriors“ dvikovą, o sekmadienio vakare pakviesianti stebėti Bruklino „Nets“ ir Atlantos „Hawks“ susitikimą.