Pirmąsias oficialias rungtynes Indianos ekipoje fantastiškai sužaidė Domantas Sabonis, pribloškęs nepriekaištingu taiklumu ir dviem žadą atimančiais dėjimais iš viršaus. Per vos 19 aikštėje praleistų minučių lietuvis viso surinko 16 taškų (7/7 met., 2/3 baud.), 7 atkovotus kamuolius bei po vieną rezultatyvų perdavimą ir klaidą.

Per visą debiutinį NBA sezoną Oklahomos „Thunder“ gretose Domantas rezultatyviau sužaidė tik du kartus – balandžio 19-ąją į Minesotos „Timberwolves“ krepšį sumesdamas 19, o gruodžio 23-iąją Bostone pelnydamas 20 taškų.

Prieš pat rungtynes vykusioje iškilmingoje naujosios „Pacers“ sudėties pristatymo ceremonijoje audringiausių aplodismentų susilaukė kartu su Domu jau dvejuose mainuose į naujas komandas išsiųstas Victoras Oladipo, 2010-13 metais NCAA pirmenybėse atstovavęs Indianos universitetui.

Prieš sezoną pareiškęs, jog mainai į Indianapolį leido jam sugrįžti namo, atakuojantis gynėjas žiūrovams už palaikymą atsilygino energinga susitikimo pradžia ir per pirmąsias penkias sustikimo minutes spėjo surinkti 10 taškų ir pradžiuginti sirgalius gražiu dėjimu užbaigta kontrataka.

Kiek daugiau nei trims su puse minutėms iki pirmojo ketvirčio pabaigos į aikštę žengęs D. Sabonis savo karjerą naujojoe komandoje pradėjo prarastu kamuoliu, o kartu su lietuviu puikų tandemą ikisezoninėse rungtynėse sudaręs Lance'as Stephensonas per šešias pirmojo ketvirčio minutes prametė visus šešis iš žaidimo atliktus metimus.

Pasinaudoję silpnu Indianos atsarginių krepšininkų žaidimu Trevoro Bookerio vedami svečiai iš Bruklino kėlinį užbaigė atkarpa 12:4 ir persvėrė rezultatą savo naudai.

Visgi dinamiškasis Lance'o ir Domo duetas kėlinį pradėjo keliskart paeiliui sėkmingai išpildydami derinį du-prieš-du ir atstatydami arenos šeimininkų persvarą, o po kurio laiko į aikštę grįžę „Pacers“ starto penketo nariai išlaikė pranašumą, tačiau nesugebėjo sukrauti Indianapolio komandai solidesnės persvaros.

Pirmosios rungtynių pusės pabaiga pamažu tapo perimtų kamuolių gausa išsiskyriusio V. Oladipo ir rezultatyvus perdavimus sėkmingai dalinusio D'Angelo Russello dvikova. Abu krepšininkai iki ilgosios pertraukos tapo rezultyviausiais lygių komandų akistatos žaidėjais.

Per pirmus du kėlinius 65 taškus pelnę Indianos krepšininkai per visą praėjusį sezoną namų rungtynėse iki ilgosios pertraukos niekada nebuvo pasiekę tokios rezultatyvumo atžymos.

Grįžę iš rūbinės arenos šeimininkai surengė žaibišką spurtą 10:0 ir atitrūko dviženkliu skirtumu, tačiau dar neįpusėjus trečiam ketvirčiui viršijo komandinių pražangų limitą, o V. Oladipo buvo priverstas palikti aikštę dėl ankstyvos ketvirtosios asmeninės pražangos.

Nepaisant rezultatyviausio žaidėjo netekties „Pacers“ nesumažino apsukų ir per trečią kėlinį sugebėjo pelnyti net 41 tašką, o lemiame ketvirtyje visas dvylika minučių išsaugojo trapų pranašumą.

Bene gražiausio rungtynių epizodo autoriais tapo puikų tarpusavio supratimą pademonstravę Cory Josephas ir D. Sabonis. Po kanadiečio perdavimo Domas triuškinančiu dėjimu sudrebino „Bankers Life Fieldhouse“ arenos krepšį ir pakėlė ant kojų sausakimšai Indianapolio krepšinio šventovę užpildžiusius žiūrovus.

Nuostabus komandos naujoko epizodas paskatino „Pacers“ komentatorius atiduoti duoklę kitame pasaulio gale rungtynes stebėjusiems sirgaliams. Chrisas Denari pareiškė, jog po tokių dėjimų Lietuvoje turėtų pasigirsti emocingi palaikymo šūksniai, o jo kolega Quinnas Buckneris su šypsena pridūrė, jog antrą valandą nakties vietos laiku susitikimą žiūrėti pradėję gerbėjai turi šūkauti tyliai, jei nenori būti išmesti iš namų.

Išskirtinio rezultatyvumo rungtynėse net penkiolika krepšininkų surinko dviženklį pelnytų taškų skaičių, o pergalę „Pacers“ ekipai atnešė efektyvesnis kamuolio judėjimas – šeimininkai šiąnakt atliko 29 rezultatyvius perdavimus ir suklydo 14 kartų, o „Nets“ šiuose statistikos rodikliuose atitinkamai surinko 22 ir 20.

„Pacers“: Victoras Oladipo 22, Mylesas Turneris (14 atk. kam., 4 blk.) ir Darrenas Collisonas (11 rez. perd.) po 21, Thaddeusas Youngas 17 (11 atk. kam.), Lance'as Stephensonas (6/19 met.) ir Domantas Sabonis po 16, Bojanas Bogdanovičius 14, Cory Josephas 11 taškų.

„Nets“: D'Angelo Russellas 30, Trevoras Bookeris 20 (10 atk. kam.), Jeremy Linas 18, Rondae Hollis-Jeffersonas 14, Allenas Crabbe'as ir Caris LeVertas po 12, Demarre Carrollas 10 taškų.

Artimiausias rungtynes Indianos klubas naktį iš penktadienio į šeštadienį namuose žais su Portlando „Trail Blazers“ krepšininkais.