„Nors aikštėje jo praleidžiamų minučių laikas sumažėjo kintant NBA krepšinio tendencijoms, o treneriai vis dažniau renkasi greitą žaidimą žemu penketu, J. Valančiūnas ir toliau demonstruoja įkvepiančius statistikos rodiklius kovodamas po lenta. Praėjusį sezoną J. Valančiūnas per 25,5 min. ant parketo vidutiniškai rinkdavo beveik po dvigubą dublį – 12 taškų ir 9,5 atšokusio kamuolio“, – apie JV rašo „Eurohoops“.

Reitingo sudarytojai pastebi J. Valančiūno tobulėjimą ir išskiria sėkmingą jo asmeninį pasirodymą Europos čempionate.

„Europos pirmenybėse, ypač grupių etape, J. Valančiūnas buvo nesustabdoma jėga. Vidutiniškai turnyre aukštaūgis rinko po 14,5 taško ir 12 atšokusių kamuolių. J. Valančiūną jau ne kartą gyrė ir „Raptors“ treneris Dwane'as Casey, pareiškęs, kad taip gerai žaidžiančio Jono iki šiol nėra matęs“, – pastebi „Eurohoops“.

Už lietuvio nugaros sąraše liko tokie krepšininkai kaip Nicolas Batumas (11), Dario Šaričius (12), Evanas Fournier (13), Dirkas Nowitzki (14), Serge'as Ibaka (15) ar Danilo Gallinari (20).

Niujorko „Knicks“ puolėjui Mindaugui Kuzminskui šiame reitinge atiteko 25-oji vieta (lietuvis pralenkė Nikola Mirotičių, Alexą Abrinesą, Bobaną Marjanovičių, Milošą Teodosičių ir Bojaną Bogdanovičių), o Indianos „Pacers“ puolėjo Domanto Sabonio reitingo sudarytojai į sąrašą neįtraukė.

Geriausių europiečių NBA dešimtukas:

10. J. Valančiūnas (Lietuva, Toronto „Raptors“)
9. Nikola Vučevičius (Juodkalnija, Orlando „Magic“)
8. Dennisas Schroderis (Vokietija, Atlantos „Hawks“)
7. Pau Gasolis (Ispanija, San Antonijaus „Spurs“)
6. Goranas Dragičius (Slovėnija, Majamio „Heat“)
5. Nikola Jokičius (Serbija, Denverio „Nuggets“)
4. Kristapas Porzingis (Latvija, Niujorko „Knicks“)
3. Marcas Gasolis (Ispanija, Memfio „Grizzlies“)
2. Rudy Gobertas (Prancūzija, Jutos „Jazz“)
1. Giannis Antetokounmpo (Graikija, Milvokio „Bucks“)

Iš viso šį sezoną NBA žais rekordinis skaičius europiečių – 74.